Ικανοποίηση στο κυβερνητικό επιτελείο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, με την οποία το ελληνικό δημόσιο άντλησε 1,95 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τη δεύτερη δημοπρασία που πραγματοποιείται μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της χώρας μας και της τρόικα, τον περασμένο Μάιο.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ , η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,05%, σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τo 3,65% της προηγούμενης έκδοση στις 20 Απριλίου.

Η έκδοση για την κάλυψη των γραμματίων που έληγαν υπερκαλύφθηκε κατά 3,85 φορές, έναντι υπερκάλυψης 4,61 στην προηγούμενη δημοπρασία. Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 23η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 13 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία των εξάμηνων εντόκων γραμματίων, η οποία συγκέντρωσε ικανοποιητικό επιτόκιο και όγκο προσφορών.

Το Δημόσιο ζητούσε το ποσό των 1.250 εκατ. ευρώ και οι προσφορές των θεσμικών επενδυτών ανήλθαν σε 4.546 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το δημοπρατούμενο ποσό κατά 3,64 φορές. Ο ΟΔΔΗΧ αποδέχτηκε ποσό ύψους 1.625 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 375 εκατ. ευρώ προήλθαν από μη ανταγωνιστικές προσφορές.

Το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας διαμορφώθηκε στο 4,65%, αυξημένο σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου, που ήταν 4,55%, αλλά δεδομένων των συνθηκών της αγοράς, τουλάχιστον στις προηγούμενες ημέρες, χαρακτηρίζεται θετική εξέλιξη, αφού οι αναλυτές ανέμεναν υψηλότερα επιτόκια. Η τιμή των εντόκων διαμορφώθηκε στο 97,703, ενώ η λήξη του είναι 14η Ιανουαρίου 2011.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.