Όταν έχεις ένα κοκοράκι για κατοικίδιο είσαι προετοιμασμένος ίσως για καμία τσιμπιά αλλά η Claire Lennon από το Berkshire βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πιο σύνθετο πρόβλημα: καθώς το πτηνό-κατοικίδιό της, ονόματι Sarah, καθόταν στον ώμο της, της «βούτηξε» το διαμαντένιο σκουλαρίκι το οποίο και κατάπιε!

Τώρα η Claire θα πρέπει να περιμένει περίπου… οκτώ χρόνια, μέχρι ο κόκορας να αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο, για να πάρει πίσω το αξίας 350 ευρώ κόσμημα που της είχε προσφέρει ο σύντροφός της Adam.

Οι κτηνίατροι εξήγησαν στην Claire πως το σκουλαρίκι έχει «σκαλώσει» στο στομάχι της 6 μηνών Sarah και δεν πρόκειται να βγει δια της… γνωστής οδού.

«Ο κτηνίατρος είπε πως θα μπορούσε να εγχειρήσει τη Sarah για να βγάλει το δαχτυλίδι αλλά μπορεί και να μην τα καταφέρει, κάτι που θα στεναχωρούσε πολύ την 6χρονη κόρη μας», εξήγησε η Claire στη Daily Mail.

«Έτσι, θα περιμένουμε η Sarah να γεράσει και να πεθάνει για να το πάρουμε, περίπου οκτώ χρόνια», πρόσθεσε.
Η Sarah, που στην πραγματικότητα είναι κόκορας παρότι έχει θηλυκό όνομα, ζει σαν κάθε κατοικίδιο στο σπίτι της οικογένειας και συχνά κάθεται στον ώμο της Claire.

«Ένιωσα έναν ξαφνικό πόνο στο αυτί μου και τότε συνειδητοποίησα πως η Sarah μου είχε πάρει το σκουλαρίκι», περιγράφει τη «μοιραία» στιγμή.

Τις επόμενες ημέρες η Sarah τις πέρασε αποκλεισμένη σε ένα κλουβί με την Claire και τον Adam να ψάχνουν καθημερινά το δάπεδο αναμένοντας το σκουλαρίκι.

«Αλλά ένας φίλος κτηνίατρος μας είπε πως μπορεί να έχει κολλήσει στο στομάχι της Sarah, κάτι που επιβεβαιώθηκε από την ακτινογραφία», εξήγησε η Claire.

«Στη συνέχεια δώσαμε στη Sarah καθαρτικό μήπως και βοηθήσει στην… έξοδο του σκουλαρικιού, αλλά τίποτα», πρόσθεσε.

«Ο κτηνίατρος μας εξήγησε πως μπορεί ο λευκόχρυσος του σκουλαρικιού να φθαρεί μέσα στο στομάχι της Sarah, αλλά το διαμάντι είναι τόσο σκληρό που δεν μπορεί να πάθει ζημιά και θα μείνει άθικτο μέχρι το τέλος της ζωής της Sarah», συμπλήρωσε.

Όσο για το κοριτσίστικο όνομα, η Claire εξήγησε πως όταν πήραν τη Sarah ήταν ένα πολύ μικρό πουλί κι κείνοι νόμισαν πως είναι κορίτσι.

«Μεγαλώνοντας καταλάβαμε πως είναι κόκορας αλλά της έμεινε το όνομα», κατέληξε.