Δύσκολη είναι η ζωή για το εικονιζόμενο κόκκινο πάντα στο ζωολογικό κήπο του Σακραμέντο. Και δεν είναι ούτε δύο μηνών…

Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου και ακόμα δεν έχει επισήμως παρουσιαστεί στο κοινό. Ο συνδυασμός από ένα κόψιμο που μολύνθηκε, τη δυσκολία του να πάρει βάρος και την ασταθή προσοχή από τη μητέρα του είχε ως αποτέλεσμα ακόμα να χρειάζεται εντατική φροντίδα και θεραπεία.

«Είχε δύσκολο ξεκίνημα», δήλωσε η κτηνίατρος του Ζωολογικού Κήπου Anne Burgdorf, σύμφωνα με τη Huffington Post.

Παρότι το μικρό βρίσκεται υπό το άγρυπνο μάτι των υπεύθυνων του κήπου, υπάρχει η ελπίδα σύντομα να μπορέσει να ενσωματωθεί στην ομάδα των υπόλοιπων κόκκινων πάντα. «Θα πάει να τα δει, να τα μυρίσει και να τα ακούσει. Θα ξέρει πως είναι και το ίδιο κόκκινο πάντα», πρόσθεσε η Burgdorf.

Σύμφωνα με το Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο, τα κόκκινα πάντα εμφανίζουν πολύ μεγάλα ποσοστά βρεφικής θνησιμότητας. Το 19% των μικρών είτε γεννιούνται νεκρά είτε πεθαίνουν την ημέρα της γέννησής τους. Στην άγρια φύση τα ποσοστά θνησιμότητας φτάνουν το 47%.

Τα κόκκινα πάντα θεωρούνται απειλούμενο είδος λόγω του περιορισμού του φυσικού τους περιβάλλοντος και της τροφής τους. Υπάρχουν λιγότερα από 10.000 ενήλικα σε όλο τον κόσμο και ο πληθυσμός τους συρρικνώνεται κάθε χρόνο.

Όλοι ελπίζουν το κόκκινο πάντα του Σακραμέντο να έχει καλύτερη τύχη. Σήμερα ζυγίζει λίγο παραπάνω από 700 γραμμάρια που είναι το σωστό βάρος για την ηλικία του. Οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου ελπίζουν να μπορέσει να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα κόκκινα πάντα μέσα στους επόμενους τρεις έως έξι μήνες.

Τότε θα πάρει και το όνομά του.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο