Το A Journal for Jordan είναι μια αμερικανική δραματική ταινία του 2021 σε σκηνοθεσία Ντένζελ Ουάσινγκτον και με πρωταγωνιστές τους Michael B. Jordan και Chante Adams. Το σενάριο της ταινίας ανήκει στον Virgil Williams και βασίζεται στα απομνημονεύματα A Journal for Jordan: A Story of Love and Honor της Dana Canedy.

Ο τίτλος της ταινίας είναι A Journal for Jordan, αλλά όπως και το βιβλίο στο οποίο βασίζεται, η ταινία είναι πραγματικά δύο ημερολόγια, που κρατούσαν και οι δύο γονείς ενός μωρού του οποίου ο πατέρας θα το συναντούσε μόνο μία φορά πριν σκοτωθεί στο Ιράκ. Είναι η ιστορία ενός απίθανου ρομαντισμού μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών ανθρώπων και του άφθαρτου δεσμού που ήθελαν και οι δύο να καταλάβει ο γιος τους.

Η δημοσιογράφος και συντάκτρια των New York Times Dana Canedy ήταν έγκυος όταν ο αρραβωνιαστικός της, Τσαρλς Μονρόε Κινγκ κλήθηκε να υπηρετήσει στο πολεμικό μέτωπο του Ιράκ. Του έδωσε ένα ημερολόγιο και έγινε μια παρηγοριά για εκείνον, ένα ασφαλές μέρος για να συνδεθεί με το σπίτι στο τέλος της ημέρας. Καθώς είδε νεαρούς άνδρες να σκοτώνονται στη δράση, έγραψε περισσότερες από 200 σελίδες για όσα είχε μάθει για τη ζωή και για το τί είναι άντρας και για τα όνειρά του για τον γιο του. Κάλυψε τα πάντα, από το να συμπεριφέρεται στις γυναίκες με σεβασμό μέχρι να μην ντρέπεται να κλάψει. «Το κλάμα μπορεί να απελευθερώσει πολύ πόνο και άγχος. Δεν έχει να κάνει με τον ανδρισμό σου».

Ο Charles πέρασε σχεδόν οκτώ μήνες στο Ιράκ και γύρισε για να συναντήσει για πρώτη φορά τον γιο του. Στις δύο βδομάδες που πέρασαν μαζί προσπάθησε να αναπληρώσει όλο τον χαμένο χρόνο.

Όταν ο Charles γύρισε στο Ιράκ, συνέβη και το τραγικό συμβάν. Μαζί με άλλους δύο στρατιωτικούς σκοτώθηκαν σε έναν βομβαρδισμό το 2006. Έτσι, η Dana θα έπρεπε από εκεί και πέρα να μάθει να ζει μόνη και να μεγαλώσει τον γιο της όσο καλύτερα μπορούσε. Αυτό της έδωσε αργότερα και το κίνητρο να γράψει ένα βιβλίο και να μοιραστεί με τον κόσμο την αγάπη που είχε για τον Charles και όλα όσα εκείνος της άφησε με το ημερολόγιό του. Κάθε κεφάλαιο ξεκινά ως ένα γράμμα: «Αγαπητέ Τζόρνταν».

Το «A Journal for Jordan» είναι μια ιστορία αγάπης. Πρόκειται για ένα απίθανο ειδύλλιο, έναν πατέρα που ζει μακριά από το παιδί του, μια ανύπαντρη μητέρα και για τον τρόπο που η αγάπη συνεχίζει να τους συνδέει ακόμα και μετά την απώλεια.

Κάνει παγκόσμια πρεμιέρα ανήμερα των Χριστουγέννων, 25 Δεκεμβρίου 2021.