Τυχερός στάθηκε ο εξερευνητής και σύμβουλος της OceanGate Expeditions, της εταιρίας που διοργάνωσε την αποστολή με το εξαφανισμένο υποβρύχιο στο ναυάγιο του Τιτανικού, γιατί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να συμμετέχει.

Ο David Concannon που είναι και δικηγόρος με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ανέφερε ότι δεν μπόρεσε να λάβει μέρος, επειδή έπρεπε να ασχοληθεί με μια έκτακτη υπόθεση ενός πελάτη του.

Εντούτοις, του ζητήθηκε να συμμετέχει στις έρευνες, γιατί έχει πείρα από τον βυθό της θάλασσας, αφού κάνει καταδύσεις από την ηλικία των 14 ετών, αναφέρει η mirror.co.uk.

Επίσης, στην τοποθέτηση που έκανε στα social media, απήθυνε παράκληση στον κόσμο, να μην στέλνει μηνύματα για να μάθει για τις έρευνες που είναι ακόμη σε εξέλιξη, αλλά να συμμετέχει και αυτός με όποιον τρόπο επικοινωνίας μπορεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε στο Facebook:

«Όπως δημοσίευσα την περασμένη εβδομάδα, υποτίθεται ότι θα ήμουν σε αυτήν την αποστολή και, όντως, σε αυτήν την κατάδυση, αλλά έπρεπε να ακυρώσω για να ασχοληθώ με ένα άλλο επείγον θέμα πελάτη. Χθες το βράδυ, με κάλεσαν και μου ζήτησαν να παράσχω όποια βοήθεια μπορούσα για να εξασφαλίσω την ασφαλή επιστροφή όλων των υποβρυχίων. Φυσικά, συμφώνησα αμέσως.

Ξέρω ότι ανησυχείτε για την ασφάλεια εμένα και όλων στη θάλασσα, αλλά ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να καλείτε και να στέλνετε μηνύματα, επιστρατεύστε όλες τις άλλες μορφές επικοινωνίας κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης στιγμής. Παρεμβαίνετε σε πιο σημαντικές επικοινωνίες που πρέπει να γίνουν για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με ασφάλεια. Ευχαριστώ!».

Dear Friends,Re: Titanic. As I posted last week I was supposed to be on this expedition and, indeed, on this dive,…

Posted by David Concannon on Monday, June 19, 2023