«Γαλλικά» ακούστηκαν δια στόματος της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, στο κοινοβούλιο της χώρας, καθώς χαρακτήρισε τον πολιτικό της αντίπαλο «αλαζονικό αρ…». Το χειρότερο ήταν πως ενώ προφανώς δεν ήθελε να ακουστεί, ήταν το μικρόφωνό της ανοιχτό…

Το προσβλητικό σχόλιο ακούστηκε από τα μικρόφωνα μετά από ερώτηση του Ντέιβιντ Σέιμουρ, αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κόμματος ACT. H Τζασίντα Άρντερν διαφώνησε όταν ο Σέιμουρ της ζήτησε να δώσει ένα παράδειγμα για ένα «λάθος που έκανε, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη, γι’ αυτό σωστά και το διόρθωσε».

Η… συγγνώμη

Η πρωθυπουργός είπε ότι υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις όπου η κυβέρνηση των Εργατικών είχε αναγνωρίσει ότι δεν υπήρχαν «τέλειες απαντήσεις», όπως μεταξύ άλλων η απάντησή της στην πανδημία του κορονοϊού, μεταδίδει ο Guardian. «Έχουμε πει ανοιχτά, για παράδειγμα, ότι -η διαχείριση της απομόνωσης και της καραντίνας– ήταν κάτι που ήταν πολύ δύσκολο εκείνη την εποχή και ότι υπήρχαν άνθρωποι που επηρεάστηκαν από αυτό και ότι θα κάναμε τα πράγματα διαφορετικά αν το αντιμετωπίζαμε ξανά» πρόσθεσε. η Πρωθυοπουργός όπου λίγο αργότερα και ενώ κάθισε στη θέση της νομίζοντας πως δεν ακουγόταν, ψιθύρισε: «Τόσο αλαζονικό αρ….».

Εκπρόσωπος από το γραφείο της πρωθυπουργού επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τον συνομιλητή της, σύμφωνα με το BBC.