Ο ολλανδικής καταγωγής CEO της Snowflake βγάζει πια 95 εκατ. δολάρια τον μήνα. Κάθε μήνα.

Η εταιρία της Silicon Valley συνεχίζει την τρελή χρηματιστηριακή της πορεία. Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα αντίστοιχα περσινά νούμερα, την ίδια ώρα που η μετοχή της έχει ανέβει κατά 223% από τον Σεπτέμβριο.

Ο γενικός διευθυντής Frank Slootman δρέπει πια τους καρπούς όλων αυτών, με αμοιβές που σύμφωνα με το Forbes κυμαίνονται στα 95 εκατ. δολάρια τον μήνα.

Ήταν η συμφωνία που έκανε για πακέτο αποδοχών όταν εντάχθηκε στην εταιρία τον Απρίλιο του 2019 που έχουν οδηγήσει στις αστρονομικές απολαβές του Slootman. Αν μάλιστα συνεχιστεί η κούρσα, αυτό θα συμβαίνει για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο γενικός αμείβεται με μισθό 375.000 δολαρίων, τα μπόνους ωστόσο και οι μετοχές που παίρνει σκαρφαλώνουν στο θηριώδες ποσό των 1,3 δισ. δολαρίων τον χρόνο. Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

Με βάση τις σημερινές τιμές της μετοχής της Snowflake, όταν το πακέτο αποδοχών του Slootman ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2023, θα τον έχει κάνει πλουσιότερο κατά 5,2 δισ. δολάρια.

Η Snowflake έγραψε ιστορία τον Σεπτέμβριο, όταν έγινε η εταιρία τεχνολογίας με τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά. Η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο έθεσε νέο ρεκόρ, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την κεφαλαιοποίηση της Snowflake κατά την πρώτη κιόλας μέρα της κυκλοφορίας των μετοχών της.

Ο 62χρονος γενικός έγινε αυτομάτως ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους διευθυντές στη βιομηχανία της τεχνολογίας. Παίρνει περισσότερα ακόμα και από τον CEO της Microsoft.

Σύμφωνα με το Forbes, τον Σεπτέμβριο του 2020 η περιουσία του κυμαινόταν στα 1,8 δισ. δολάρια. Η Snowflake αξίζει σήμερα λίγο κάτω από 110 δισ. δολάρια…