Δεν εγκαταλείπουν την ιδέα του δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit οι Εργατικοί

Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους Συντηρητικούς για άρση του αδιεξόδου


ΚΟΣΜΟΣ
11:10
05/04/2019
Δεν εγκαταλείπουν την ιδέα του δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit οι Εργατικοί
loading

Το κόμμα των Εργατικών στη Βρετανία μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι αναφορικά με την τελωνειακή ένωση, αλλά είναι πιθανό να μην στηρίξει καμία πρόταση για το Brexit εάν δεν περιλαμβάνει και νέο δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Τομ Γουάτσον.

Οι Εργατικοί, όπως μεταδίδει το Reuters, θα έχουν σήμερα για τρίτη μέρα συνάντηση με την κυβέρνηση σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο του Brexit, κι ενώ η Μέι ζητεί νέα παράταση προσπαθώντας να περάσει κάποιου είδους συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Προχωρούμε με ανοιχτό μυαλό, αλλά εάν το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν περιλαμβάνει επιβεβαιωτική ψήφο, νομίζω θα έχουμε δυσκολία κοινοβουλευτικά» τόνισε ο Γουάτσον σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες για την τελωνειακή ένωση μπορεί να είναι πιο εύκολες.

«Η κόκκινη γραμμή μας είναι κάποια μορφή τελωνειακής ένωσης. Νομίζω πως υπάρχει κάποια σύμπνοια σε αυτό το θέμα, αλλά ας δούμε πώς θα προχωρήσουν οι συνομιλίες σήμερα» κατέληξε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει