Ο Ερντογάν θέλει να επισκεφθεί το τέμενος DITIB στην Κολωνία

Θα βρεθεί στη Γερμανία στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου


ΚΟΣΜΟΣ
17:22
12/09/2018
Ο Ερντογάν θέλει να επισκεφθεί το τέμενος DITIB στην Κολωνία
loading

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να επισκεφθεί το Τέμενος DITIB, στην Κολωνία, στο πλαίσιο της παραμονής του στη Γερμανία, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Τα σχέδιά του ωστόσο, σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες, συναντούν τις επιφυλάξεις της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά - για διαφορετικούς λόγους - και της πρεσβείας της Τουρκίας στο Βερολίνο.

Ο Τούρκος πρόεδρος θα ήθελε, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Rheinische Post», να επισκεφθεί το εν λόγω τζαμί, το οποίο με χωρητικότητα 1.200 ατόμων είναι το μεγαλύτερο της Γερμανίας, ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση και θεωρείται το «χέρι της Άγκυρας» στη χώρα. Η αρχική ιδέα για μια ανοιχτή συγκέντρωση, είτε στο Βερολίνο είτε στο Ντόρτμουντ, έχει εγκαταλειφθεί, καθώς η γερμανική πλευρά εμφανίστηκε αρνητική.

Σε ό,τι αφορά το τέμενος DITIB, η «Bild» σε σημερινό της δημοσίευμα αναφέρει ότι το αίτημα του Τούρκου Προέδρου προς το παρόν δεν έχει απαντηθεί από την κυβέρνηση της Γερμανίας. Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, επιφυλάξεις έχει εκφράσει και η πρεσβεία της Τουρκίας στη Γερμανία, με το επιχείρημα ότι μια δημόσια εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν με τους συμπατριώτες του θα κυριαρχήσει στα ΜΜΕ, επισκιάζοντας την ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με την Καγκελάριο Μέρκελ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία του Βερολίνου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild», έχει υποβάλει στον Δήμο αίτημα ακύρωσης του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ της Χέρτα και της Μπάγερν που είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου, επικαλούμενη τις αυξημένες ανάγκες των μέτρων ασφαλείας που θα ληφθούν για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.

Κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, ο Ταγίπ Ερντογάν θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών και Οικονομίας. Ενόψει των συνομιλιών του με την Άγγελα Μέρκελ, την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας των δύο χωρών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει