Μία τρίχρονη στην κοινότητα των Εσκιμώων Ινουπιάτ στο βόρειο άκρο της Αμερικής έχασε τη ζωή της όταν η μητέρα της την κλείδωσε μαζί με την ενός έτους αδελφή της σε ένα παγωμένο δωμάτιο, για να τις τιμωρήσει επειδή λέρωσαν το κρεβάτι τους…

Η τρίχρονη εξέπνευσε ενώ η μικρή αδελφή της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρή υποθερμία καθώς η μητέρα τους και ο φίλος της τις κλείδωσαν στο δωμάτιο με ανοιχτό παράθυρο- για να αεριστεί…- ενώ η θερμοκρασία έφτανε τους τριάντα βαθμούς υπό το μηδέν!

Σε βάρος της μητέρας, της 28χρονης δασκάλας Έσθερ Έντουαρντς- Γκαστ και του 29χρονου φίλου της Ρίτσαρντ Τίλντεν έγινε καταγγελία για το θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τρίχρονη Μάιλι και η ενός έτους Μέισι κλειδώθηκαν στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της νύχτας με το παράθυρο ανοιχτό στην παγωνιά. Έπαθαν και οι δύο υποθερμία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου η Μάιλι άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο Τίλντεν είχε στις αρχές πως έπινε το βράδυ πριν το θάνατο των κοριτσιών και πως άφησε το παράθυρο ανοιχτό για να αεριστεί ο χώρος επειδή είχαν λερώσει το κρεβάτι τους. Είπε επίσης πως το χερούλι είχε σπάσει κι έτσι κανείς δεν μπορούσε να την ανοίξει μέσα από το δωμάτιο.

Ο Τίλντεν και η Έντουαρντς-Γκαστ αντιμετωπίζουν μεταξύ άλλων κατηγορίες για ανθρωποκτονία και εγκληματική αμέλεια.