Το Ιράν «βλέπει» ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πίσω από τους βομβιστές που έβαλαν στο στόχαστρό τους τις πρεσβείες του Ισραήλ στη Γεωργία και την Ινδία.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου συνέδεσε τα περιστατικά με αναφορές για απόπειρες επιθέσεων που ματαιώθηκαν στην ΤΑϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν τον περασμένο μήνα, επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Το Ιράν, που βρίσκεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τρόμου στον κόσμο», είπε ο Νετανιάχου, μιλώντας ενώπιον βουλευτών του κόμματός του στη Βουλή.

Στο Νέο Δελχί τουλάχιστον μία γυναίκα τραυματίστηκε από την έκρηξη που σημειώθηκε σε διπλωματικό αυτοκίνητο της πρεσβείας, σύμφωνα με τις ινδικές αρχές.

«Υπήρξε μια απόπειρα επίθεσης και μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε», επιβεβαίωσε ο Πολ Χίρσον, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών. «Και στις δύο περιπτώσεις οι άνθρωποι που επλήγησαν εργάζονταν στις πρεσβείες του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο Χίρσον επιβεβαίωσε πως μια βόμβα που ανακαλύφθηκε σε αυτοκίνητο το οποίο ανήκει σε υπάλληλο της πρεσβείας του Ισραήλ στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, εξουδετερώθηκε από την τοπική αστυνομία.