Τι μπορεί να συμβεί σε έναν Έλληνα εργαζόμενο αν δεν πιάσει τους στόχους των πωλήσεων στην εταιρεία που εργάζεται; Σίγουρα όχι αυτό που έπαθαν κινέζοι εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να φάνε σκουλήκια ως τιμωρία για την αποτυχία τους!

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Sun δείχνουν τη στιγμή που ο επικεφαλής, κρατώντας chopsticks στο ένα χέρι και αλκοόλ στο άλλο καλεί τους εργαζόμενους να φάνε μέσα από μια σακούλα με σκουλήκια. Σύμφωνα με έναν υπάλληλο ο κάθε εργαζόμενος καλούνταν να φάει τέσσερα σκουλήκια για κάθε πελάτη που είχε χάσει. Μάλιστα είπε ότι ο ίδιος άνθρωπος στο παρελθόν τους είχε αναγκάσει να φάνε ζωντανό καλαμάρι και μυρμήγκια για τον ίδιο λόγο.

skkadaom2

Η τιμωρία γίνεται μία μέρα μετά την αποτυχία των εργαζομένων να πιάσουν συγκεκριμένους στόχους πωλήσεων, με την εταιρεία να χαρακτηρίζει αυτό το τελετουργικό ως ενθάρρυνση για να κάνουν οι υπάλληλοι καλύτερα τη δουλειά τους και να φτάνουν τα όριά τους.

Ο επικεφαλής της ομάδας, γνωστός ως Cao, υποστήριξε ότι οι εργαζόμενοι ήξεραν τι τους περίμενε όταν υπέγραφαν το συμβόλαιό τους και είχαν συμφωνήσει σε όλες τις δοκιμασίες.

skkadaom3 skkadaom4skkadaom1