Έβριζαν τους μαθητές τους στα social media και απολύθηκαν

Τρεις εκπαιδευτικοί έχασαν τη δουλειά τους όταν διέρρευσαν τα προσβλητικά τους σχόλια


ΚΟΣΜΟΣ
14:18
29/06/2016
Έβριζαν τους μαθητές τους στα social media και απολύθηκαν
loading

Τρεις εκπαιδευτικοί στις ΗΠΑ έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας διαρροής του περιεχομένου ιδιωτικών συνομιλιών που αντάλλασσαν στην υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων Slack και οι οποίες φαίνεται ότι ήταν προσβλητικές προς τους μαθητές τους.

Αρχεία εικόνων με την απεικόνιση της οθόνης του υπολογιστή εστάλησαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μαθητές και προσωπικό στο Γυμνάσιο Μπλακστόουν Βάλεϊ Πρεπ της πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ. Το email απέστειλε ένας άλλος καθηγητής, ο οποίος κατάφερε να υποκλέψει τις συνομιλίες.

Στα μηνύματά τους οι τρεις καθηγητές χρησιμοποιούσαν σκληρή γλώσσα για ορισμένους από τους μαθητές τους, αποκαλώντας τους «ηλίθιους» και «αποβράσματα» και κοροϊδεύοντας τις σχολικές τους επιδόσεις.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Providence Journal», η οποία και έβγαλε στη δημοσιότητα το θέμα, οι καθηγητές δεν αρκούνταν να εκτοξεύουν προσβολές μόνο κατά των μαθητών τους αλλά επιτίθεντο και κατά των γονέων τους.

Ο διευθυντής του σχολείου, Τζέρεμι Τσιαπέτα, ανακοίνωσε ότι οι καθηγητές απομακρύνθηκαν από το σχολείο μετά από εσωτερική έρευνα που διεξήχθη αφότου διέρρευσαν τα screenshots με τις συνομιλίες.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, πολλά από τα σχόλια είναι ιδιαίτερα προσβλητικά και αποκρουστικά», έγραψε ο ίδιος σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε στη σχολική κοινότητα και η οποία δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο. «Οι γονείς δείχνουν εμπιστοσύνη στους καθηγητές των παιδιών τους και αυτή η εμπιστοσύνη, στην προκειμένη περίπτωση, παραβιάστηκε».

Οι κατευθυντήριες οδηγίες για τους εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτρέπουν τους καθηγητές να επικεντρώνονται σε δημόσιο περιεχόμενο και όχι σε ιδιωτικές συνομιλίες. Συμβουλεύουν επίσης τους εκπαιδευτικούς να αποσυνδέονται από όλους τους λογαριασμούς που έχουν χρησιμοποιήσει σε κοινόχρηστους υπολογιστές, όπως αυτούς στον χώρο εργασίας τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει