Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει εσωτερικά πλάνα από το μοιραίο αεροπλάνο της Air India λίγες ώρες πριν από τη συντριβή που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post, o χρήστης Akash Vatsa, που φέρεται να ταξίδεψε με το ίδιο Boeing 787 Dreamliner δύο ώρες πριν το δυστύχημα, κατέγραψε σκηνές χάους και δυσλειτουργιών μέσα στην καμπίνα: «Δεν δουλεύει τίποτα», ακούγεται να λέει στο βίντεο.

Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση από το Δελχί προς το Αχμενταμπάντ και λίγο αργότερα απογειώθηκε με προορισμό το Λονδίνο, μια απογείωση που έμελλε να είναι και η τελευταία. Σύμφωνα με όσα κατέγραψε ο Akash Vatsa, υπήρχαν σοβαρές βλάβες: το σύστημα κλιματισμού δεν λειτουργούσε, οι οθόνες στα καθίσματα ήταν εκτός λειτουργίας και το κουμπί για το πλήρωμα δεν ανταποκρινόταν.

«Ιδρώνω σαν τρελός. Ούτε air condition, ούτε ψύξη, τίποτα. Έτσι εξηγείται γιατί η Air India θεωρείται από τις χειρότερες αεροπορικές του κόσμου», σχολιάζει χαρακτηριστικά στο βίντεο, προσθέτοντας ότι σκοπός του ήταν να το στείλει στην εταιρεία.

Πέρα από τα προβλήματα λειτουργίας, το βίντεο δείχνει και άλλες πιθανές ενδείξεις παραμέλησης, όπως χαλαρά εξαρτήματα κάτω από τα καθίσματα και φθορές στα εσωτερικά τοιχώματα.

Ο Akash Vatsa, ανήρτησε επίσης φωτογραφία με το εισιτήριό του για τη συγκεκριμένη πτήση (AI423) από Δελχί προς Αχμενταμπάντ στις 8:50 το πρωί, σε θέση 25A, μόλις 14 σειρές πίσω από τη θέση 11A όπου καθόταν ο Vishwash Kumar Ramesh, ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος.

«Ήμουν στην ίδια πτήση, μόλις δύο ώρες πριν την απογείωση για Λονδίνο. Πρόσεξα περίεργα πράγματα. Τράβηξα το βίντεο για να το στείλω στην Air India», έγραψε στο X.

Η Air India δεν έχει απαντήσει ακόμα στις καταγγελίες ούτε έχει σχολιάσει τη γνησιότητα του βίντεο. Δεν έχει δοθεί ακόμη επίσημη αιτία για τη συντριβή, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τεχνική βλάβη αμέσως μετά την απογείωση.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνουν σκόνη ή καπνό να βγαίνει από το κάτω μέρος του αεροπλάνου καθώς απογειώνεται, πριν εξαφανιστεί πίσω από κτίρια. Δευτερόλεπτα μετά, μια τεράστια έκρηξη και μαύροι καπνοί καλύπτουν τον ουρανό.

Ο Vishwash Kumar Ramesh, που καθόταν στην έξοδο κινδύνου, κατάφερε να επιζήσει, βγαίνοντας τραυματισμένος, αλλά ζωντανός από τα συντρίμμια. Βρέθηκε να περπατάει στο δρόμο, σαστισμένος, ανάμεσα στα αποκαΐδια. «Όταν σηκώθηκα, υπήρχαν πτώματα παντού. Φοβήθηκα. Σηκώθηκα και έτρεξα. Παντού γύρω μου υπήρχαν κομμάτια από το αεροπλάνο», περιέγραψε στο Hindustan Times από το νοσοκομείο.