Αν και οι περισσότερες γυναίκες σήμερα ξέρουν πώς να φροντίσουν το δέρμα για να το διατηρήσουν όμορφο και νεανικό, δυστυχώς πολλές υποτιμούν τη σημασία της απολέπισης, ιδιαίτερα μάλιστα του σώματος.

Όμως η απολέπιση (peeling), η απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων από την επιδερμίδα, είναι απαραίτητη διαδικασία, για να έχουμε δέρμα ενυδατωμένο, λαμπερό, ελαστικό και απαλό.

Διάβασε παρακάτω και μάθετε όλα τα μυστικά της απολέπισης…

Γιατί να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα; Το δέρμα μας παράγει συνεχώς νέα κύτταρα δέρματος στο κάτω στρώμα του, το χόριο, τα οποία τα αποστέλλει προς την επιφάνειά του (την επιδερμίδα). Σταδιακά τα κύτταρα της επιδερμίδας πεθαίνουν και πρέπει να απομακρύνονται από την επιδερμίδα ώστε να εγκατασταθούν τα νεότερα. Τι συμβαίνει αν δεν τα απομακρύνουμε;

– Τα νεκρά κύτταρα όταν παραμένουν στην επιδερμίδα τη θαμπώνουν και της δίνουν τραχιά υφή.

– Μπλοκάρουν τη διαδικασία ανανέωσης του δέρματος.

– Αφυδατώνουν την επιδερμίδα καθώς φράσσουν τους πόρους, με αποτέλεσμα να μη διεισδύουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος τα ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά των καλλυντικών προϊόντων που χρησιμοποιούμε (Αυτό ισχύει για κάθε είδους καλλυντικά προσώπου και σώματος, όπως για παράδειγμα οι κρέμες, τα τζελ ή τα λάδια που καταπολεμούν το τοπικό πάχος, την κυτταρίτιδα ή τη χαλάρωση).

– Επιπλέον, η απολέπιση του δέρματος διεγείρει τη μικροκυκλοφορία, διευκολύνει την αποβολή των τοξινών και ενεργοποιεί τον κυτταρικό μεταβολισμό, λειτουργία που με το πέρασμα του χρόνου επιβραδύνεται.

Το δέρμα γερνάει: Καθώς μεγαλώνουμε η διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων επιβραδύνεται. Τα κύτταρα αρχίζουν να συσσωρεύονται ανομοιόμορφα στην επιφάνεια του δέρματος, δίνοντάς του μια τραχιά, ξηρή και θαμπή εμφάνιση.

Τώρα η απολέπιση περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη μία με δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να αποκαλύψει την πιο φρέσκια, νεανική και σφριγηλή όψη του δέρματός μας.

Τα περισσότερα απολεπιστικά προϊόντα σώματος (body scrub) έχουν υφή τζελ ή κρέμας και απλώνονται σε στεγνό δέρμα με απαλές κυκλικές κινήσεις, με εξαίρεση τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πέλματα, όπου οι κινήσεις είναι πιο έντονες, καθώς σ’ αυτά τα σημεία το δέρμα είναι πιο σκληρό.

Βρέξε το δέρμα και κάνε το μασάζ με κυκλικές και πιο έντονες κινήσεις. Ξέβγαλε με άφθονο χλιαρό νερό και συνέχισε το μπάνιο σου ως συνήθως. Τελειώνοντας το μπάνιο σου περιποιήσου το δέρμα σου με ένα ενυδατικό ή άλλο καλλυντικό προϊόν σώματος, καθώς η αποτελεσματικότητά του τώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερη, παρά οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Βρες το απολεπιστικό προϊόν για το δικό σου τύπο:
Τα απολεπιστικά προϊόντα για το σώμα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι συνήθως εμπλουτισμένα και με συστατικά που ενυδατώνουν το δέρμα, ενώ πολλά από αυτά περιέχουν αντιοξειδωτικά συστατικά που το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση. Επίσης περιέχουν συστατικά που λειαίνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα χαρίζοντάς της ελαστικότητα.

Προσοχή! Μη χρησιμοποιείς τα scrub σώματος στο πρόσωπό σου, εκτός και εάν αναφέρεται στη συσκευασία τους ότι είναι κατάλληλα και για το πρόσωπο. Κι αυτό γιατί η επιδερμίδα του προσώπου είναι περισσότερο ευαίσθητη από αυτήν του σώματος και χρειάζεται απολεπιστικό με πιο ήπια σύσταση.

Πηγή: womenonly.gr