Αν υπάρχει ένας προορισμός στην Ελλάδα που συνδυάζει ιδανικά το βουνό με την θάλασσα, αυτός είναι σίγουρα το Πήλιο. Το περίφημο βουνό των Κενταύρων με την υπέροχη φύση σε κάθε γωνιά του, διαθέτει γραφικά χωριουδάκια που γίνονται ιδανικοί προορισμοί για τις εξορμήσεις του Σεπτέμβρη και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από τις ονειρικές παραλίες του.

Ένα από αυτά βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου και σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από το Βόλο.

Ο λόγος για την όμορφη και γραφική Τσαγκαράδα, που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. «Βουτηγμένη» στην καταπράσινη φύση του βουνού των Κενταύρων χαίρει απεριόριστης θέας στα νερά του Αιγαίου, και γι’ αυτό αποτελεί δημοφιλή προορισμό παντός καιρού.

Το χωριό διαθέτει αρχοντικά και κτίσματα που ακολουθούν με σεβασμό τις επιταγές της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής, πετρόκτιστα σοκάκια, παραδοσιακές ταβέρνες και όμορφα διαμορφωμένους ξενώνες και χωρίζεται σε τέσσερις επιμέρους συνοικίες.

Όσοι δηλώνετε οπαδοί της πεζοπορίας, μην παραλείψετε να πάρετε το μονοπάτι που ξεκινάει από την Τσαγκαράδα, και πιο συγκεκριμένα την Αγία Παρασκευή και, μετά από πορεία μέσα στο δάσος, καταλήγει στο χωριό της Νταμούχαρης.

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό βρίσκονται φημισμένες παραλίες του Πηλίου όπως οι Φακίστρα, Μυλοπόταμος, Άγιος Ιωάννης, Παπά Νερό κ.α.