Η Google φέρεται να έχει ξεκινήσει επαφές προκειμένου να αγοράσει τα ψηφιακά δικαιώματα για τις ταινίες της Miramax, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταστήσει το YouTube πιο ελκυστικό για τους σινεφίλ.

Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας New York Post, η συμφωνία μπορεί να καλύπτει τα δικαιώματα για περίπου 700 κινηματογραφικές ταινίες. Η Miramax έχει στο ενεργητικό της επιτυχίες όπως το Trainspotting και το Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους.

Η Google, πάντως, ενδέχεται να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της Netflix, αμερικανικής εταιρείας διανομής ταινιών μέσω του Διαδικτύου και του ταχυδρομείου, η οποία επίσης φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον κατάλογο της Miramax.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με την Filmyard Holdings, η οποία αγόρασε φέτος τη Miramax από τη Walt Disney για 660 εκατ. δολάρια, υπενθυμίζει το Reuters.

Η Google, που αγόρασε το YouTube το 2006, αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση στη New York Post. «Βρισκόμαστε διαρκώς σε συνομιλίες με τα στούντιο για διάφορα θέματα και η Disney παραμένει πολύτιμος συνεργάτης για το YouTube. Πέρα από αυτό, δεν σχολιάζουμε φήμες ή εικασίες» περιορίστηκε να δηλώσει εκπρόσωπος της εταιρείας.
πηγή: pathfinder