Διαγωνισμό για το «πιο δημιουργικό βίντεο» του κόσμου ανακοίνωσε η ιστοσελίδα YouTube, σε συνεργασία μάλιστα με το μουσείο Guggenheim. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 31 Ιουλίου.

«Το Online βίντεο ακολουθεί εκρηκτική πορεία, όχι μόνο ως μέσο, αλλά ως μορφή τέχνης. Έτσι σήμερα συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Guggenheim για να ανακαλύψουμε τα πιο δημιουργικά βίντεο στον κόσμο, και να αποκαλύψουμε τα μοναδικά ταλέντα που εργάζονται στον συνεχώς επεκτεινόμενο τομέα των ψηφιακών μέσων», αναφέρει η ιστοσελίδα.

«Αναζητούμε έργα κινουμένων σχεδίων, με γραφικά με κίνηση, αφηγηματικά ή μη αφηγηματικά, ή ντοκιμαντέρ, μουσικά ή σε καλλιτεχνικές μορφές εντελώς νέες-
– δημιουργίες που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο», προσθέτει το YouTube.

Τα 20 πρώτα βίντεο θα εκτεθούν στις 21 Οκτωβρίου στο Μουσείο Guggenheim .

 Τα έργα πρέπει να υποβληθούν στην ιστοσελίδα YouTube.com/play , και θα κριθούν από διεθνή επιτροπή.

Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της Συμφωνικής Ορχήστρας YouTube (YouTube Symphony Orchestra), την οποία συνθέτουν περισσότεροι από 90 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί από 30 χώρες, που χρωστούν την «ανακάλυψή» τους στο Youtube.

Πληροφορίες: http://www.youtube.com/play