Το Διάστημα άλλαξε το DNA αστροναύτη!

Στο 7% φτάνουν οι αλλοιώσεις του γενετικού κώδικα του Σκοτ Κέλι


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝΕΑ
21:50
16/03/2018
Το Διάστημα άλλαξε το DNA αστροναύτη!
2
loading

Το Διάστημα αλλάζει τη ζωή των αστροναυτών, μόνο που κάποιες φορές το κάνει και με τρόπους που δεν υπολόγιζαν.

Αυτό έπαθε ο γνωστός αστροναύτης Σκοτ Κέλι, ο οποίος επέστρεψε ολότελα αλλαγμένος στον πλανήτη Γη έπειτα από έναν χρόνο που πέρασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο Σκοτ και ο δίδυμος αδερφός του Μαρκ ήταν μέρος του πειράματος της NASA για τους δίδυμους αδερφούς (Twins Study). Ο ένας πήγε στο Διάστημα και ο άλλος, επίσης αστροναύτης, έμεινε πίσω για να φανούν ξεκάθαρα οι αλλοιώσεις στο κυτταρικό επίπεδο του πρώτου.

Το πείραμα κράτησε αρκετό καιρό και τώρα η NASA ξέρει καλά ότι ένα καλό 7% των γονιδίων του Σκοτ δεν επέστρεψε στα γήινα επίπεδά τους έπειτα από έναν χρόνο εκεί πάνω! Σκοτ και Μαρκ δεν είναι πια πανομοιότυποι γενετικά, οι αλλοιώσεις δεν κρίθηκαν ωστόσο επικίνδυνες, κάτι που είναι αρκετά ελπιδοφόρο μιας και η NASA μας μιλά για «ορόσημο αναφορικά με την τριετή αποστολή στον Άρη».

lkngbfkdln4

Την ώρα που τα περισσότερα γονίδια του αστροναύτη επέστρεψαν στα γήινα επίπεδά τους εντός έξι μηνών από την επιστροφή του στη Γη, κάποια παρέμειναν παραλλαγμένα. Αν θα επιστρέψουν ή όχι, δεν το γνωρίζουμε για την ώρα, καθώς ο Κέλι έμεινε το διπλάσιο εκεί πάνω από οποιονδήποτε άλλο αστροναύτη…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ

  bourdology up to the tenth force.....
  αλλο μεταλλαξη γονιδιου κιαλο μερικη καταστολη εκφρασης και το 7%των λειτουργουντων γονιδιων ειναι τεραστια ποσοτητα αδιανοητο
  φανταζεσαι ναναι δυσλειτουργικα τα 7%των ενεργων σε ενηλικα γονιδιων.....εδω απο δοαταραχη εκφρασης ενος ενεργου γονιδιου λες σαλουτ στο οικοπεδο γη.
  παμε γιαλλα ανεκδοτα.

  1. avatar ……

   Χαμένο στη μετάφραση

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει