Θέλοντας να έρθει πιο κοντά με τον κόσμο της, μετά τον χαμό που προκλήθηκε λόγω της European Super League, η Τότεναμ βάζει οπαδούς στο διοικητικό συμβούλιό της.

Λένε ότι το πρώτο βήμα προς την καταστροφή μιας ομάδας είναι το να παίρνουν θέσεις και να έχουν λόγο για το μέλλον της οι οπαδοί. Στην Τότεναμ, όμως, μάλλον σκέφτονται ότι αυτό είναι η λύση για να επανέλθει η ηρεμία, η οποία χάθηκε μετά την ανακοίνωση του κλαμπ για συμμετοχή στη European Super League.

Έτσι, όπως έκαναν γνωστό οι Λονδρέζοι, θα υπάρχει πλέον εκπροσώπηση των οπαδών στο διοικητικό συμβούλιο.

Η σχετική ανακοίνωση της Τότεναμ αναφέρει τα εξής…

«Έχουμε δει ότι οι φίλαθλοι σε όλον τον κόσμο ενώνονται για να δείξουν τη δύναμή τους για το μέλλον του παιχνιδιού – για το οποίο όλοι είμαστε τόσο παθιασμένοι – μετά την πρόταση σύστασης της European Super League. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι μπήκαμε στην ESL με την προσδοκία το φορμάτ, οι κανονισμοί και οι δομές να εξελιχθούν μέσα από το διάλογο των εμπλεκόμενων μερών, κυρίως δηλαδή των Premier League, FA, UEFA, FIFA και ειδικά των φιλάθλων.

Από καρδιάς λυπούμαστε που βάλαμε την ομάδα (στο πρότζεκτ) και για το γεγονός ότι η νομική διαδικασία καθιστούσε ανέφικτο να συμβουλευτούμε τους οπαδούς μας νωρίτερα. Απολογούμαστε γι’ αυτό. Όλοι πήραμε μαθήματα από τα τελευταία γεγονότα και αντιληφθήκαμε ότι η σύνδεση με τους οπαδούς είναι προτεραιότητα.

Έτσι θα συνεργαστούμε με τα εμπλεκόμενα μέρη και θα συγκροτήσουμε μια Συμβουλευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από εκλεγμένους αντιπροσώπους από τις διάφορες περιφέρειες της βάσης των φιλάθλων μας, γεγονός που θα αντανακλά και τη διαφορετικότητα των φιλάθλων μας. Ο πρόεδρος αυτής της Επιτροπής θα τοποθετείται ετησίως ως μη εκτελεστικός σύμβουλος του Δ.Σ. Πιστεύουμε ότι αυτό σημαίνει αυθεντική, γνήσια εκπροσώπηση και θα διασφαλίσει ότι οι οπαδοί μας θα βρίσκονται στην καρδιά της λήψης αποφάσεων, κάτι το οποίο είναι ευπρόσδεκτο.

Τα κριτήρια επιλογής, η θητεία και το καταστατικό θα καθοριστούν από ανεξάρτητους συμβούλους σε διαβούλευση με τους φιλάθλους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιευθούν σύντομα. Θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε αυτές τις διαδικασίες. Θα υποστηρίξουμε επίσης πλήρως την πρόταση της κυβέρνησης για τη διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου.

Είμαστε απογοητευμένοι που το Δ.Σ της Tottenham Hotspur Trusters (THST) δεν έχει συναντηθεί ακόμη με την ομάδα. Η THST, με την οποία έχουμε συνεργαστεί για 20 χρόνια ζήτησε την παραίτηση μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής για το ESL, ανθρώπων που έχουν δώσει τα πάντα για την ομάδες τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουμε προτείνει αρκετές φορές να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με ανοικτή ατζέντα εκτός φυσικά από από την αλλαγή ιδιοκτησίας και την παραίτηση των μελών του Δ.Σ».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.