Για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, καταφέρνοντας να βγει νικητής, μίλησε ο Γιόσιπ Μίσιτς.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ σόκαρε τους πάντες πέρυσι ανακοινώντας το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Γι’ αυτή τη μάχη που έδωσε και κέρδισε, ο Μίσιτς μίλησε σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr, αναφέροντας τα εξής σχετικά με αυτό το θέμα.

Πριν από δέκα μήνες υποβλήθηκες σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου από τους όρχεις. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό σου όταν άκουσες τη διάγνωση του γιατρού;

«Σοκ. Ήταν ένα σοκ. Η πρώτη σκέψη μόλις το άκουσα ήταν ότι έπρεπε να μείνω δυνατός, να το περάσω όλο αυτό και να γυρίσω στα γήπεδα. Το κατάλαβα γρήγορα ότι αυτή ήταν η διαδικασία».

Είχες ανακοινώσει από τα social media το πρόβλημα υγείας. Ίσως προκάλεσε έκπληξη ότι το έκανες γνωστό εσύ ο ίδιος. Γιατί το έκανες;

«Το πιστεύω ότι οι περισσότεροι έμειναν έκπληκτοι. Το πιο σημαντικό είναι όλα πήγαν καλά και για μένα είναι παρελθόν».

Πέρασε από το μυαλό σου ότι ενδεχομένως να μην ξαναέπαιζες επαγγελματικά ποδόσφαιρο;

«Τα πάντα πέρασαν από το μυαλό μου, αλλά δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την ιδέα ότι δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο».

Πολλοί στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο αντιμετωπίζουν παρόμοιο ή παρόμοια προβλήματα υγείας. Τι έχεις να τους πεις;

«Έχω να τους πω ότι δεν πρέπει ποτέ το βάλουν ποτέ κάτω Υπάρχουν καλά και άσχημα πράγματα στη ζωή, αλλά θα πρέπει να παλεύουμε σε κάθε περίπτωση».

Πώς ένιωσες όταν επέστρεψες στη δράση ξεπερνώντας αυτήν την περιπέτεια;

«Ήταν συναρπαστικό, ένιωσα λες και έπαιξε για πρώτη φορά ποδόσφαιρο. Η μεγαλύτερη νίκη στη ζωή μου».

Η αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ

Από εκεί και πέρα, στη συνέντευξή του ο Μίσιτς ρωτήθηκε -και απάντησε- και για την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ.

«Δεν ξέρω ακόμη τι συνέβη και γιατί δεν έμεινα στον ΠΑΟΚ. Έφυγα χωρίς να πάρω απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Ακόμη ενδιαφέρομαι να μάθω. Καταλαβαίνετε ότι από τι στιγμή που δεν υπέγραψα στον ΠΑΟΚ, ήταν λογικό να επιστρέψω στη Σπόρτινγκ», ήταν τα λόγια του.