Η απόφαση του Πρωτοδικείου διατήρησε τον επί σειρά ετών πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας στην σύνθεση της προσωρινής διοίκησης και δεν μπήκε στην ουσία να κρίνει την νομιμότητά της. Προσθήκη δύο επιπλέον μελών.

Την διατήρηση του 82χρονου πρώην προέδρου και του 85χρονου πρώην αντιπροέδρου στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ (και όχι την αντικατάστασή τους από τον Βασίλη Ντάκουρη και τον Χρήστο Βασιλειάδη) αποφάσισε το Πρωτοδικείο, προσθέτοντας ως αναπληρωματικά μέλη τους Δήμο Ντικούδη και Γιάννη Ηλιόπουλο.

Το παράδοξο της απόφασης που δεν έκρινε την νομιμότητα βάσει της οποίας προέκυψε η 2η (χρονικά) προσωρινή διοίκηση, είναι ότι πλέον δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο στην ομοσπονδία που εξακολουθεί να έχει δύο προσωρινές διοικήσεις. Η πρώτη (με πρόεδρο τον Φάνη Χριστοδούλου) που δεν έχει ακόμη προκηρύξει εκλογές και η δεύτερη (με πρόεδρο τον Γιώργο Βασιλακόπουλο) που τις έχει ορίσει για τις 30 Μαιου.

Η απόρριψη του αιτήματος που κατέθεσε ο Βαγγέλης Λιόλιος για αντικατάσταση των κ.κ. Βασιλακόπουλου και Γολέμη, νομιμοποιεί την δεύτερη διοίκηση που προέκυψε, αλλά ταυτόχρονα δεν καθιστά παράνομη και την πρώτη.
Επομένως, η χαοτική κατάσταση που χαρακτηρίζει το τοπίο γύρω από τις εκλογές της ΕΟΚ, παρατείνεται και μένει να φανεί πόσο θα συνεχιστεί αυτό το μπάχαλο και αν κι εφόσον θα τηρηθούν οι ημερομηνίες και θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την τέλεση των αρχαιρεσιών.

Πηγή: gazzetta.gr