Ένα μεγάλο όνομα επιθυμούν να φέρουν στον Παναθηναϊκό ο Κώστας Αντωνίου και ο Κάρλος Φρέιτας και για αυτό έχουν εντατικοποιήσει τις επαφές, προσπαθώντας να αξιοποιήσουν τις γνωριμίες τους στην Ευρώπη.

Έτσι λοιπόν και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εξέδρας» ο μεγάλος στόχος των δυο αντρών είναι ο Μαχαμαντού Ντιαρά της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν υπολογίζεται από τον Μουρίνιο. Έχει αγωνιστεί μόλις δυο φορές φέτος ως βασικός στο κύπελλο, ενώ έχει και 15 λεπτά αγωνιζόμενος ως αλλαγή σε Τσάμπιονς Λιγκ και Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Ο 29χρονος από το Μάλι αγωνίζεται στην θέση που ψάχνουν οι πράσινοι καθώς κινείται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ξεκινώντας από την περιοχή της δικής του ομάδας και φτάνοντας μέχρι την αντίπαλη. Είναι δυναμικός και μαχητής.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Ρεάλ Μαδρίτης μετά την περυσινή συνάντηση που είχε ο Κώστας Αντωνίου με τον Χόρχε Βαλντάνο και εκεί ποντάρουν οι πράσινοι για έναν παίκτη που σίγουρα θα τραβήξει τα μεταγραφικά βλέμματα της Ευρώπης.

Το συμβόλαιο του Μαχαμαντού Ντιαρά τελειώνει το καλοκαίρι και στην Ρεάλ θέλουν να ξεφορτωθούν το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, έτσι ο Παναθηναϊκός θέλει να τον αποκτήσει ως δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Τα πλεονεκτήματα των πρασίνων σε σχέση με τους άλλους συλλόγους που ενδιαφέρονται είναι αρκετά.

Αρχικά η σχέση που έχει ο Μαχαμαντού Ντιαρά με την Ελλάδα, καθώς ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΟΦΗ του Ευγένιου Γκέραρντ, αλλά και η σχέση που διατηρεί με τον πρώην συμπαίκτη του στον ΟΦΗ Νίκο Νιόπλια.

Ο Νιόπλιας στην θητεία τους στον ΟΦΗ είχε τον νεαρό τότε αφρικανό σαν μικρό αδερφό του, ενώ είχαν συναντηθεί και πριν από μερικούς μήνες στην Μαδρίτη όταν ο Νιόπλιας βρέθηκε εκεί για διακοπές.

Ο Ντιαρά βρέθηκε στην Ελλάδα πρώτη φορά στα 16 του χρόνια για λογαριασμό του ΟΦΗ και από εκεί μεταπήδησε στην Ολλανδική Φίτεσσε. Από την Ολλανδία βρέθηκε στην μηχανή της Λιόν και αφού εντυπωσίασε σαν μέλος της Γαλλικής ομάδας που κατέκτησε αρκετά πρωταθλήματα Γαλλίας σερί, αποκτήθηκε από την Ρεάλ Μαδρίτης για 26 εκατομμύρια ευρώ.

Εκεί έχασε την βασική θέση που είχε όταν ήταν προπονητής ο Καπέλο όταν ο φακός τον συνέλαβε να κοροϊδεύει τον Καπέλο μαζί με τον Κασάνο! Την επόμενη χρονιά ήταν καθοριστικός με προπονητή τον Μπερντ Σούστερ. Στην συνέχεια οι μεταγραφές που έκανε η Ρεάλ τον έθεσαν εκτός ομάδας με αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα με το… ενάμιση πόδι στην έξοδο.

 Το βιογραφικό του:

 1998-1999 ΟΦΗ 21 εμφανίσεις 2 γκολ

 1999-2002 Βίτεσσε 65 εμφανίσεις 9 γκολ

 2002-2006 Λιόν 123 εμφανίσεις 6 γκολ

 2006- Ρεάλ 88 εμφανίσεις 3 γκολ

Πηγή: gazzetta.gr