Ήταν Ιούνιος του 1997 όταν Γαλλία και Βραζιλία έδιναν φιλικό αγώνα στο «Στα Ντε Φρανς» στο πλαίσιο ενός τουρνουά που είχαν διοργανώσει οι Γάλλοι.

Ένα δυνατό τεστ και για τις δυο ομάδες καθώς ένα χρόνο αργότερα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 τους περίμενε και μάλιστα απλόχερα, αφού θα βρισκόντουσαν αντιμέτωποι στον τελικό της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Τότε, η αναμέτρηση του 97’ ,όντας φιλική δεν είχε και πολλές συγκινήσεις για να μας προσφέρει, μέχρι που… ένα φάουλ περίπου στα 35 μέτρα, ίσως και κάτι παραπάνω, μας έφτιαξε τη βραδιά.

Ήταν η θρυλική εκτέλεση φάουλ του τότε 24χρονου αριστερού μπακ της «Σελεσάο», Ρομπέρτο Κάρλος.

Όλοι θυμούνται τη συνέχεια αλλά κανείς δεν ξέρει το παρασκήνιο εκείνης της στιγμής, κάτι που εξηγεί ο ίδιος ο παίκτης μετά από 17 χρόνια στο παρακάτω βίντεο.

Χαρακτηρίστηκες ατάκες που ειπώθηκαν:

Ντούνγκα (συμπαίκτης): «Η μπάλα είναι πολύ μακριά για σένα»

Ζαγκάλο(προπονητής Βραζιλίας): «Αν το βάλεις από εκεί, εγώ θα παραιτηθώ»

Με τον Ρομπέρτο να εξηγεί: «Ο αέρας ήταν ευνοϊκός. Εγώ έκανα αυτό που έκανα πάντα. Να στήσω την μπάλα με την σκληρή πλευρά της προς το μέρος μου, την βαλβίδα της δηλαδή. Ήξερα ότι πρέπει να βρω την μπάλα σφικτά με το παπούτσι μου. Αυτά τα παπούτσια πάντα μου έδιναν το φάλτσο που ήθελα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος η μπάλα να πάρει τέτοια φάλτσα, αλλά ήξερα ότι θα πάει μέσα. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα γκολ της καριέρας μου, το οποίο έγραψε ιστορία».

Στη συνέχεια σημείωσε: «Είναι αστείο γιατί κάποιοι προσπαθούν να το μελετήσουν, να το αναλύσουν αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία εξήγηση γι’ αυτό, δεν μπορώ να το εξηγήσω, πώς μπορείς να εξηγήσεις τι θα κάνει η μπάλα… είναι ένστικτο».

Ενώ στο τέλος είπε: «Μίλησα με τον Ζιντάν, γελούσαμε γιατί όλοι νόμιζαν ότι η μπάλα πέταξε. Η μπάλα είχε μπει γκολ και εγώ είχα πιάσει το καλύτερο φάλτσο, με τον Ζιντάν να μου λέει γελώντας… μόνο εσύ μπορούσες να το κάνεις αυτό. Έχω τα πάντα από εκείνο το ματς, τα παπούτσια, τη φανέλα, φωτογραφίες αλλά όχι και την μπάλα, δεν μου την έδιναν…».

Πηγή: Sport-fm.gr