Κάποια πολύ ενδιαφέρονται ζευγάρια έβγαλε η κλήρωση για τους «16» του Champions League, με τρία από αυτά να ξεχωρίζουν: τα Λίβερπουλ-Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης-Γιουβέντους και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν.

Το Άγιαξ-Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση αντιεμπορικό, αλλά σίγουρα έχει μεγάλο φαβορί και αυτό είναι η κάτοχος του θεσμού, η ισπανική ομάδα. Παρά το γεγονός ότι στην κληρωτίδα υπήρχαν και πιο αδύναμοι αντίπαλοι από τους Ολλανδούς, ο δημοσιογράφος του ESPN, Χόρχε Ράμος, υποστήριξε δημόσια ότι ήταν… παραγγελία για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην UEFA.

Συγκεκριμένα, ο Ράμος έδειξε ένα μήνυμα που είχε φτάσει στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο αποστολέα, σύμφωνα με το οποίο στις 12 Δεκεμβρίου (αρκετές ημέρες πριν την κλήρωση), η Ρεάλ και ο πρόεδρός της, Φλορεντίνο Πέρεθ, είχαν αρχίσει να ασκούν πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, ώστε στους «16» η ομάδα τους να βρει αντίπαλο τον Άγιαξ.

«Χόρχε, ο κύριος Φλορεντίνο (Πέρεθ) ζήτησε τον Άγιαξ. Δουλεύει ήδη πάνω σε αυτό το ζήτημα, έχει στείλει μήνυμα στην UEFA», ανέφερε χαρακτηριστικά το μήνυμα που υποστηρίζει ότι έλαβε ο Ράμος.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος τόνισε πως δεν είχε λάβει σοβαρά υπόψη του το συγκεκριμένο μήνυμα και ξεκαθάρισε πως έκρινε σωστό να το δημοσιοποιήσει, από τη στιγμή που οι «μερένχες» κληρώθηκαν με τον σύλλογο του Άμστερνταμ.