Η διοργανώτρια Αρχή της Euroleague ανακοίνωσε την απόφαση για την ποινή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με την οποία επαναφέρει όλα τα χρηματικά πρόστιμα ύψους 410.000 ευρώ, επιπλέον 30.000 ευρώ, ωστόσο παραμένει σε αναστολή η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα. Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία, ενώ θα διεξαχθεί και έρευνα από τον ανεξάρτητο δικαστή.

Αναλυτικά η απόφαση της Euroleague:

«Ο Ανεξάρτητος δικαστής της EuroLeague υπέβαλε πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ έναντι των κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου και Παναθηναϊκού για δηλώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Ο κ. Γιαννακόπουλος προσέβαλε, παραβίασε και διέπραξε πράξεις που έδειξαν έλλειψη σεβασμού προς έναν διαιτητή. Σχόλια που αναπαράχθηκαν σε διάφορα εθνικά και διεθνή ΜΜΕ, κάνοντας ζημιά στην εικόνα της διοργάνωσης

O  Ανεξάρτητος δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε τις αξίες του αθλητισμού, το πνεύμα της αμεροληψίας και της καλής αθλητικής συμπεριφοράς λέγοντας  ότι «ο κ. Γιαννακόπουλος επωφελήθηκε από την αναστολή κυρώσεων και δεσμεύτηκε να συμπεριφερθεί σωστά. Κάτι που παραβίασε, καθιστώντας την στάση του ακόμη πιο ασεβής και καταδικαστέα».

Κατά συνέπεια, η EuroLeague αποφάσισε επίσης να ενεργοποιήσει εκ νέου τα ακόλουθα πρόστιμα, τα οποία χρονολογούνται από την σεζόν 2017-18, αλλά είχαν διακοπεί τον περασμένο Οκτώβριο:

€ 160.000 για δημόσιες δηλώσεις που έγιναν από τον κ. Γιαννακόπουλο στις 9 και 16 Απριλίου, οι οποίες απειλούσαν της αρμονικές σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και ήταν επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ σύμφωνα με το Άρθρο 24.1.g) του Πειθαρχικού Κώδικα

€ 250.000 για δημόσιες δηλώσεις του κ. Γιαννακόπουλου στις 20 Απριλίου που απειλούσαν τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ των συλλόγων και ήταν επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ σύμφωνα με το Άρθρο 24.1.g) του Πειθαρχικού Κώδικα.

Η ποινή που απαγορεύει στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παρευρεθεί σε παιχνίδια μπάσκετ της EuroLeague παραμένει σε αναστολή ενώ θα επαναφερθεί σε περίπτωση οποιασδήποτε περαιτέρω παράβασης.

Επιπλέον, ο Ανεξάρτητος Δικαστής επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.500 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη χρήση δεικτών λέιζερ και € 3.500 για τη συμπεριφορά των ατόμων στις θέσεις μέσα στο παρκέ (σύμφωνα με το άρθρο 29.2.ε και ζ του Πειθαρχικού Κώδικα αντίστοιχα) την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου.

Επίσης, έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και θα διεξαχθεί έρευνα από τον Ανεξάρτητο Δικαστή σχετικά με τη δήλωση μετά το παιχνίδι που εμφανίζεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης που επηρεάζουν την εικόνα της διοργάνωσης και των ενδιαφερομένων».

Πηγή: gazzetta.gr