Ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στον αγώνα της Βραζιλίας στην Ουρουγουάη όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 2-0 αποδείχθηκε πολύ σοβαρός, καθώς η Αλ Χιλάλ (στην οποία «μετακόμισε» το περασμένο καλοκαίρι) ανακοίνωσε την Τετάρτη (18/10) πως υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης της «ζημιάς», που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων τουλάχιστον για 6 μήνες!

Στο ματς της «σελεσάο» στο Μοντεβιδέο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, ο Νεϊμάρ τραυματίστηκε στο γόνατο μετά από δυνατό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Νικολάς Δε Λα Κρουζ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου κι αποχώρησε με φορείο και κλαίγοντας. Μετά το ματς εμφανίστηκε να περπατάει με πατερίτσες και φορώντας ειδικό νάρθηκα στο πόδι του.

Όπως αποκάλυψε η σαουδαραβική ομάδα, μετά από τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, επιβεβαιώθηκε η ρήξη του πρόσθιου χιαστού και του μηνίσκου στο γόνατό του τις επόμενες μέρες θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Η αντίδραση του Νεϊμάρ

Με μηνύματα στα social media ο Νεϊμάρ αντέδρασε μετά την ανακοίνωση του συλλόγου. Είναι ακόμη ένας βαρύς τραυματισμός και στα 31 του πια είναι ολοένα και πιο δύσκολο να επιστρέψει και να βρει την προηγούμενη φόρμα του.

Εκείνος, όμως, όπως έγραψε στο Instagram πιστεύει πως μπορεί να τα καταφέρει. «Πίστη» ήταν, χαρακτηριστικά, το μήνυμά του που συνοδευόταν από μια φωτογραφία του που τον δείχνει να πονάει στον αγωνιστικό χώρο.

Επίσης ανέφερε: «Είναι μια πολύ λυπηρή στιγμή, η χειρότερη της ζωής μου. Ξέρω πως είμαι δυνατός, αλλά αυτή την περίοδο θα χρειαστώ την υποστήριξη της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Δεν είναι εύκολο να τραυματίζεσαι, να περνάς από χειρουργείο και μετά να το περνάς και πάλι όλο αυτό μετά από τέσσερις μήνες. Έχω πίστη. Το αφήνω στα χέρια του Θεού».

Μήνυμα συμπαράστασης στον Νεϊμάρ έστελε και ο Λιονέλ Μέσι με ανάρτησή του στο Instagram. Ο Αργεντινός είχε πάρει υπό την… προστασία του τον «Νέι» όσο ήταν συμπαίκτες στην Μπαρτσελόνα κι έκτοτε έχουν αναπτύξει μια πολύ στενή σχέση. Η παρουσία του Νεϊμάρ ήταν ένας από τους λόγους που ο Μέσι επέλεξε να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι του 2021. «Κουράγιο», του έγραψε χαρακτηριστικά ο 36χρονος.