Για τις ώρες μαρτυρίου που έζησε στα χέρια των ληστών που εισέβαλαν στο σπίτι της, στην Κυψέλη, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μίλησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η 86χρονη Δέσποινα Σκούρτη.

«Με κάψανε με το σίδερο στο πόδι, στο χέρι και στο στήθος, τα σημάδια είναι ακόμη στο σώμα μου» είπε η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία σήμερα ήρθε αντιμέτωπη μέσα στη δικαστική αίθουσα με τους τρεις κατηγορούμενους Γεωργιανής καταγωγής οι οποίοι φέρονται ότι την λήστεψαν και την βασάνισαν.

Σύμφωνα με την κατηγορία, στις 25 Οκτωβρίου του 2017, τρείς κουκουλοφόροι μπήκαν στο διαμέρισμα της Κυψέλης και για τρεις ολόκληρες ώρες βασάνιζαν την γυναίκα για να τους αποκαλύψει που κρύβει τις οικονομίες της. Όπως περιέγραψε η 87χρονη τους παρακαλούσε να σταματήσουν αλλά εκείνοι την απειλούσαν, την χτυπούσαν και την έκαιγαν με το σίδερο ζητώντας της να τους δώσει τα χρήματα της.

«Του λέω, δεν έχεις μάνα;  Φώναζα και όσο φώναζα, εκείνος έμπηγε πιο πολύ στο σίδερο στο χέρι μου» περιέγραψε η 86χρονη. Την έκαψαν στο χέρι, στο πόδι και στο στήθος. Μάλιστα της έδωσαν και μία μπουνιά και για να μην λιποθυμήσει της έριξαν ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο. «Την ώρα που φεύγανε, μου λέγανε: «Σε 10 λεπτά θα πεθάνεις»» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε : «Από τότε δεν κοιμάμαι καθόλου, φοβάμαι ότι κάποιος είναι μέσα στο σπίτι». Τελικά, οι ληστές φεύγοντας πήραν μαζί τους 50 ευρώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν κατάφερε να αναγνωρίσει στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων τους άνδρες που τη βασάνισαν καθώς εκείνη την ημέρα οι δράστες είχαν φροντίσει να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες. Ωστόσο, κατέθεσε με βεβαιότητα πως οι βασανιστές της ήταν αλλοδαποί.  Οι κατηγορούμενοι, πάντως, αρνούνται ότι είναι εκείνοι που επιτέθηκαν στην ηλικιωμένη γυναίκα.

Η δίκη διεκόπη για τις 7 Φεβρουαρίου.