Σε θρίλερ για γερά νεύρα, με αίσιο ευτυχώς φινάλε, εξελίχτηκε η διαμαρτυρία δύο εργαζομένων του υπό κατάργηση Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οι οποίοι μπροστά στο φάσμα της ανεργίας απειλούσαν να πέσουν στο κενό από το δεύτερο όρο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Οργανισμού, στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, στα Εξάρχεια.

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11.30 το πρωί. Σε αστυνομία και πυροσβεστική σήμανε συναγερμός όταν ειδοποιήθηκαν ότι σε πρεβάζι παραθύρου του κτιρίου βρισκόταν ζευγάρι που απειλούσε πως θα προχωρήσει σε «σάλτο μορτάλε».

Ο άνδρας και η γυναίκα είχαν έρθει πριν από λίγα χρόνια στην Αθήνα από τη Πρέβεζα, για καλύτερη περίθαλψη ενός εκ των δύο παιδιών τους που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, Με την απειλή της αυτοκτονίας θέλησαν να εκφράσουν την απόγνωσή τους για το γεγονός ότι χάνουν τη δουλεία τους , λόγω του προωθούμενου λουκέτου στον Οργανισμό, όπως προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και αστυνομικοί, με ειδικό διαπραγματευτή, ο οποίος αρχικά έπεισε τον άνδρα να κατέβει.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο με την γυναίκα, η οποία για περισσότερες από τέσσερις ώρες έδειχνε ανυποχώρητη στην απειλή της να κάνει το απονενοημένο διάβημα. Η απελπισμένη γυναίκα ζητούσε επίμονα να έρθει στο κτίριο ο υπουργός Εργασίας. Τελικά, λίγη ώρα μετά τις 16.30, η γυναίκα μεταπείστηκε και μπήκε μέσα στο κτίριο.

Θύελλα αντιδράσεων για το «λουκέτο» στον ΟΕΚ
Η προωθούμενη κατάργηση του ΟΕΚ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς, εκτός από τους εργαζόμενους, βρίσκονται στον «αέρα» και δεκάδες χιλιάδες αδύναμοι οικονομικά πολίτες που λάμβαναν έως σήμερα επιδότηση ενοικίου καθώς και εκείνοι που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια.

Το ζήτημα τέθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Κουτρουμάνη, οι οποίοι εξετάζουν εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να μην μπει λουκέτο στον Οργανισμό.

Να σημειωθεί πως ο Οργανισμός δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από εισφορές των εργαζομένων.