Σε μία συνάντηση αγάπης και ελπίδας στο Υπουργείο Τουρισμού, η Υφυπουργός Έλενα Ράπτη γνώρισε την Ελένη Σ. τη συμπατριώτισσά μας, που ζει και εργάζεται πολλά χρόνια στην Αμερική και τον 4 μηνών γιο της. Πίσω από αυτή τη διαφορετική συνάντηση βρίσκεται η ιστορία της Ελληνίδας που πήρε μία σημαντική απόφαση: την κατάκτηση του στόχου της, την απόκτηση παιδιού. Η Ελένη Σ. κατάφερε μέσω της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης από έλληνα γιατρό σε κλινική της χώρας μας να γίνει μητέρα.

Με αυτή την απόφαση έδειξε έμπρακτα την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες γιατρούς και το υψηλό ποσοστό επιτυχίας τους στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και στο σύστημα υγείας μας.

Την ίδια απόφαση ακολουθούν, σύμφωνα με στοιχεία, και άλλες ομογενείς γυναίκες που κατοικούν σε άλλες χώρες του κόσμου, αλλά και διαφόρων εθνικοτήτων που επιλέγουν την Ελλάδα για ιατρικές πράξεις.

Η κατάψυξη ωαρίων, η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, ο τοκετός σε μαιευτικές κλινικές επί ελληνικού εδάφους συνιστούν ένα τεράστιο κομμάτι του Ιατρικού Τουρισμού. Το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, η αρτιότητα των ελλήνων γιατρών και γενετιστών μας και η ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας είναι όπλα που καλούμαστε να χρησιμοποιήσουμε για να ενδυναμώσουμε αυτό το σημαντικό κομμάτι με σχέδιο και δράσεις που χτίζουν το παρόν και το άμεσο μέλλον .