Στο… μάτι φαίνεται ότι έχει βάλει όλους τους υπουργούς η Βάσω Παπανδρέου, η οποία τους «μαλώνει» κάθε φορά, ως πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Μετά το οικονομικό επιτελείο (Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Φίλιππος Σαχινίδης) που τα άκουσε επανειλημμένα από την κυρία Παπανδρέου, σειρά είχε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η κυρία Παπανδρέου καταψήφισε (!) στην Επιτροπή τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την ιδιωτική ασφάλιση που αφορούν στη νομιμοποίηση των εξωσυμβατικών προμηθειών των νοσοκομείων του ΕΣΥ που έγιναν επί κυβερνήσεων ΝΔ, όπως συμφωνήθηκε με τους προμηθευτές την περασμένη εβδομάδα για να σταματήσουν τη «λευκή» απεργία στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής, αναφερόμενη στην υπουργό Υγείας, της είπε σε αυστηρό τόνο ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι «πλυντήριο για να ξεπλένει παρανομίες».

Λίγο νωρίτερα, ο Απόστολος Κακλαμάνης είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να φέρει… σηκωτούς τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών για να δώσουν εξηγήσεις στην Ολομέλεια με αφορμή τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί αντισυνταγματικότητας του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Τεντωμένα τα νεύρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και τα δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμη για την κυβέρνηση: η συζήτηση και η κρίσιμη ψηφοφορία για το ασφαλιστικό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα…