Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος στη Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη διαφαινόμενη αύξηση στο ΦΠΑ, η οποία όπως όλα δείχνουν θα εμπεριέχεται στη συμφωνία με τους δανειστές.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ για το άνοιγμα και τις επαναπροσλήψεις της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση επέλεξε αντί να προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές να ξανανοίξει την ΕΡΤ… 300 άτομα είναι καινούριοι στο ΥΠΟΙΚ και 170 πτυχιούχοι από τη δημοτική αστυνομία που μέσα από την κινητικότητα πήγαν στο ΥΠΟΙΚ» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις κατηγορίες του προς το πρόσωπο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κάνοντας λόγο για «εξυπηρέτηση των πελατών του. «Επί της αρχής εγώ θέλω λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Πάντως δεν εννοώ τις προσλήψεις του Κατρούγκαλου» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, τον οποίο κατηγόρησε για «ασχετοσύνη» και «ερασιτεχνισμό».

«Η προχειρότητα του υπουργού Οικονομικών στα ζητήματα αυτά είναι μνημειώδης, δεν είναι δυνατόν με ασχετοσύνη και στόμφο να ανακοινώνει ένα μέτρο που να φαίνεται έξυπνο αλλά να μην είναι εφαρμόσιμο. Η διαπραγμάτευση αυτή είναι εθνική υπόθεση. Έλεγξε αν αυτό είναι συμβατό; Γι’ αυτό τον κατηγορώ. Δεν θα ήμουν αντίθετος σε οποιαδήποτε ιδέα προωθεί την χρήση του πλαστικού χρήματος αλλά να είναι κάτι εφαρμόσιμο» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στη στάση που κρατά η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης τήρησε επικριτική στάση, χωρίς να προεξοφλεί παράλληλα την ψήφο της στην συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο ίδιος τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης .

«Στη Βουλή η συνολική παρουσία της ΝΔ μπορεί να είναι πιο ουσιαστική. Η εικόνα της παράταξης δεν με ικανοποιεί και αυτό πρέπει να απασχολήσει και την ηγεσία. Όλη η προσπάθεια της ανασύστασης της ΝΔ και της αξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος δεν έχει γίνει ακόμα ούτε έχουμε συζητήσει ακόμα με ειλικρίνεια τί έφταιξε», τόνισε.

«Οποιαδήποτε συμφωνία είναι καλύτερη από την παράταση της αβεβαιότητας. Η συμφωνία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί «χθες», κάθε μέρα που περνάει σημαίνει ότι αυτή που θα έρθει θα είναι χειρότερη. Αυτό που πρέπει να ζυγίσουμε είναι την επιλογή αυτής της συμφωνίας και της μη συμφωνίας που σημαίνει καταστροφή» ανέφερε.