Στο ζήτημα της καθυστέρησης του καθορισμού των αρμοδιοτήτων των υπουργών αναπληρωτών, επανέρχεται ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σημερινή ερώτησή του προς υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση.

«Τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργού αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργου Κατρούγκαλου, είναι βαρύνουσας σημασίας τόσο για τη χώρα, όσο και για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και ως εκ τούτου η υλοποίησή τους θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα» τονίζει στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Κατρούγκαλος, «με συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις του, διακηρύσσει τις προθέσεις τις δικές του και της κυβέρνησης συνολικά, για τη ρύθμιση διάφορων θεμάτων που θεωρεί ότι εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του, όπως η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, η επιλογή των προϊσταμένων, η ολοκλήρωση ή μη της διαδικασίας του προγράμματος κινητικότητας, οι απολύσεις στο Δημόσιο, η επανεξέταση από μηδενική βάση των νέων Οργανισμών και αρμοδιοτήτων των υπουργείων και των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, το μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα» υπενθυμίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και καλεί τον Νίκο Βούτση, να ζητήσει από τον πρωθυπουργό τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.