Λοβέρδος: Τα ΑΕΙ μπορούν να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τους αιώνιους φοιτητές

Γραπτή απάντηση σε ερώτηση βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:45
07/08/2014
Λοβέρδος: Τα ΑΕΙ μπορούν να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τους αιώνιους φοιτητές
2
loading

«Τα Ιδρύματα, τα οποία έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τη διαγραφή, ή μη, των φοιτητών, μπορούν στον Οργανισμό τους να θεσπίσουν ειδικά κριτήρια για τις περιπτώσεις που θεωρούν ότι χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας» επισημαίνει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι διευκρινίσεις έγιναν σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση δύο βουλευτών των ΑΝΕΛ, των Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, αναφορικά με την «ανάγκη ελαστικοποίησης του Ν. 4009/2011» για τη διαγραφή ή μη φοιτητών.

Οι δύο βουλευτές είχαν επισημάνει, στην ερώτησή τους, ότι το υπουργείο πρέπει να ελαστικοποιήσει τα κριτήρια με τα οποία θα κρίνονται οι μακροχρόνιοι φοιτητές που αντιμετωπίζουν τη διαγραφή τους, δεδομένου ότι τα ελληνικά νοικοκυριά μαστίζονται την τελευταία τετραετία από την οικονομική κρίση.

Οι βουλευτές είχαν ζητήσει από τον κ. Λοβέρδο να απαντήσει και αν θα πρέπει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να εξετάζουν και τις κατά περίπτωση δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και αναλόγως να κρίνουν και να αποφασίζουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar zelihovo

    Εκατονογδα χιλιάδες νέοι Έλληνες δεν θέλουν να γίνουν επιστήμονες και προσφέρουν.Κρμα .

  2. avatar Dimitrios Krystallis

    Πάλι πέσαμε στην Ελληνική ιδιαιτερότητα. Πρέπει να σταματήσει επι τέλους αυτό το αίσχος των αιωνίων φοιτητών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει