Ο πρόεδρος της «Δράσης» Θόδωρος Σκυλακάκης σε δήλωσή του για τα γεγονότα στην ΕΡΤ ανέφερε πως, «μια κυβέρνηση που παρανόμησε (όπως προκύπτει από την απόφαση του ΣτΕ), τερματίζει μια παράνομη κατάληψη που στηρίζει για ιδιοτελείς λόγους μια ακραία λαϊκιστική αντιπολίτευση, στο όνομα μιας μεταρρύθμισης που ποτέ δεν επιχειρήθηκε ειλικρινά».

Και συνεχίζει, «”Μεταρρύθμισης” που ακυρώθηκε από τον τρόπο στελέχωσης της νέας «δημόσιας τηλεόρασης» που υποκατέστησε τα πραγματικά προσόντα (μόρφωση, εξειδίκευση κ.λπ.), με μερικούς μήνες προϋπηρεσίας στην παλιά ΕΡΤ και κατέληξε στην πρόσληψη ουσιαστικά των ίδιων ανθρώπων».

«Η επιτομή της τραγωδίας που ζει η χώρα τα τελευταία χρόνια» καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης

Όπως αναφέρει η «Δράση» στην απόφαση του Στε αναγράφεται πως:

«Διατάσσουμε 1. Την αναστολή της εκτέλεσης της προσβαλλόμενης υπʼ αριθ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 Κοινής Υπουργικής Απόφασης αποκλειστικά ως προς το μέρος της, με το οποίο προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε., και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές (άρθρο 2 παρ. 2 περ. β της παραπάνω Κ.Υ.Α.).»

Δείτε όλες τις εξελίξεις στην ΕΡΤ