Την πρόβλεψη ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξή στη ΝΕΤ, ενώ απαντώντας στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είπε ότι το χάος το ζει σήμερα ο ελληνικός λαός και κατά συνέπεια δεν έχει τίποτα περισσότερο να φοβηθεί ενόψει των εκλογών. Επίσης η κ. Παπαρήγα είπε ότι η κρίση θα βαθύνει και η χώρα, ακόμη και με ανάπτυξη, πολύ δύσκολα θα βγει από την κρίση.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι σήμερα ο λαός έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία που είναι πολύ σημαντική. Το χάος, είπε η Γραμματέας του ΚΚΕ, είναι όταν κόβουν μισθούς και συντάξεις, όταν μεγαλώνει η ανεργία, όταν δουλεύεις μία μέρα τη βδομάδα, όταν δεν ξέρεις πως θα είναι ο επόμενος μήνας, όχι τα επόμενα χρόνια. Το χάος το ζει σήμερα ο λαός. Τί έχει να φοβηθεί δηλαδή παραπάνω, ποιο είναι το χειρότερο;

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το χειρότερο θα υπάρξει αν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δεν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μία ριζική αλλαγή καθώς προέβλεψε, ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ χειρότερα γιατί στην Ευρώπη η κρίση θα βαθύνει, αυτές είναι οι εκτιμήσεις των αρμόδιων οικονομικών κύκλων.

Σημάδια κρίσης, πρόσθεσε, υπάρχουν στην μακρινή, αλλά πολύ κοντινή από μια άλλη άποψη, Κίνα. Στην Ολλανδία πέφτουν οι ρυθμοί ανάπτυξης, έτσι γίνεται η κρίση. Επομένως κι αν ακόμα η Ελλάδα μπει σε ρυθμό ανάκαμψης θα είναι πάρα πολύ χαμηλός και δεν θα προλάβει να εξελιχθεί αυτή η πορεία ανάκαμψης, διότι θα επέλθει νέο κύμα κρίσης. Αυτό πρέπει να ξέρει ο λαός, άρα αυτό που πρέπει να βάλει στο νου του είναι ότι στην Ελλάδα απαιτείται ουσιαστική ριζική αλλαγή και όχι εναλλαγή κυβερνήσεων και κυβερνητικών σχημάτων.

Σχετικά με το αν θέλει το ΚΚΕ να κυβερνήσει τη χώρα, η κ. Παπαρήγα είπε ότι δεν υπάρχει κόμμα μικρό ή μεγάλο που ο πυρήνας της πολιτικής του πρότασης να μην έχει σχέση με την εξουσία, άρα και με τη διακυβέρνηση. Αυτή, πρόσθεσε, είναι και η διαφορά του κόμματος, του κάθε πολιτικού κόμματος, από μία απλή μαζική οργάνωση, από ένα σωματείο, από ένα συνδικάτο, από μια οποιαδήποτε αγωνιστική κοινωνική οργάνωση.

Η διαφορά με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, είπε η κ. Παπαρήγα, είναι ότι μιλάνε για την εναλλαγή του πολιτικού προσωπικού της εξουσίας που υπάρχει στην Ελλάδα. Εμείς, σημείωσε, μιλάμε για αλλαγή εξουσίας. Και γι’ αυτό δεν λέμε κυβέρνηση ΚΚΕ, λέμε εργατική – λαϊκή εξουσία, που βεβαίως στη διακυβέρνηση, στην άσκηση εξουσίας βεβαίως θα συμμετέχει το ΚΚΕ.