Όταν μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2007 ο Ευ. Βενιζέλος θέλησε να ιδρύσει Όμιλο Πολιτικού Προβληματισμού, ένα από τα στελέχη που ωθούσαν τον Γ. Παπανδρέου να διαγράψει από το ΠΑΣΟΚ το σημερινό υποψήφιο πρόεδρό του εάν τελικά έκανε πράξη την πρόθεσή του, ήταν ο τότε στενότατος συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Γ. Ραγκούσης.

Όπως έχει δημοσιοποιήσει με παρέμβασή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο ίδιος ο Χάρης Καστανίδης, εκείνος ήταν ένας από εκείνους που πίεσαν τον Γ. Παπανδρέου τότε να μη διαγράψει τον Ευ. Βενιζέλο και να τον καλέσει στη Χαριλάου Τρικούπη (τότε) για να συζητήσουν πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Χθες, πριν καν εκλεγεί πρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος, ο Γ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι προχωρά στη συγκρότηση πολιτικού ρεύματος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο και θα ονομάσει Ρεύμα Ανανέωσης. Όπως γράφουμε παραπάνω, ακόμα και στελέχη που συμφωνούν με την πρωτοβουλία Ραγκούση διαφωνούν κάθετα με το timing και υποστηρίζουν ότι έπρεπε αυτή η πρωτοβουλία να ανακοινωθεί μετά την εκλογή Βενιζέλου και εφόσον ο νέος πρόεδρος είχε πρώτα ανακοινώσει τις πρώτες του κινήσεις ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Μπορεί να θέλει να διαγραφεί για να μην είναι υποψήφιος επειδή ξέρει ότι δύσκολα θα βγει και μάλιστα στη Β΄ Αθηνών όπως έχει προαναγγείλει. Για να μην είναι υποψήφιος όμως ο Ραγκούσης θα πρέπει ο ίδιος να αρνηθεί την υποψηφιότητά του» έλεγαν χθες ως πρώτη αντίδραση στελέχη του επιτελείου του Ευ. Βενιζέλου, μόλις έγινε γνωστή η πρωτοβουλία Ραγκούση.

Άλλοι έλεγαν ότι ήδη ο κ. Ραγκούσης θέλει να καταγραφεί ως ο άλλος πόλος εντός ΠΑΣΟΚ και με αυτό το σκοπό προχωρά σε ότι έχει σχεδιάσει. Επί της ουσίας, με προτάσεις όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου ή η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200 αλλά και με αναφορά στο δικό του έργο όπως η Διαύγεια και ο Καλλικράτης (το οποίο αμφισβητούν ήδη τα στελέχη του ιδίου του ΠΑΣΟΚ) ο κ. Ραγκούσης επιχειρεί αρχικά διαδικτυακά να συγκεντρώσει υπογραφές υπέρ του Ρεύματος Ανανέωσης του οποίου και θα ηγηθεί. Πρόκειται πάντως για την πρώτη ευθεία κίνηση εναντίον του Ευ. Βενιζέλου, η οποία αναμένεται να έχει και συνέχεια.