Μόνο τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και αυτό σε βάθος διετίας από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον Θόδωρο Καράογλου.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ συνήθως στη ΔΕΘ οι πολιτικοί αρχηγοί υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα το κάνει αυτό. Ο βουλευτής της ΝΔ μάλιστα είπε ότι αυτή η εξαγγελία θα είναι και κοστολογημένη αφού θα αναφερθεί και η πηγή εξοικονόμησης των περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ, που χρειάζονται για να γίνει η μείωση. Ο κ. Καράογλου, επανέλαβε πως η ΝΔ θέλει εκλογές χθες, όμως τόνισε ότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο και επανέλαβε την ανάγκη ριζικής αλλαγής πολιτικής.

Η ΝΔ, όπως υπογράμμισε ο κ. Καράογλου, στο πρόγραμμά της στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, τις αποκρατικοποιήσεις και την ανάγκη για σταθερό φορολογικό σύστημα με χαμηλούς συντελεστές ώστε να έρθει η ανάπτυξη. Ο ίδιος απέκλεισε απολύσεις στο Δημόσιο. Διευκρίνισε πως όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ, όπως είπε, δημιούργησαν έναν υπερβολικά μεγάλο δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα τη γραφειοκρατία. Όμως τόνισε ότι η λύση δεν είναι οι απολύσεις, τις οποίες χαρακτήρισε άδικες, καθώς επιφέρουν ανατροπή στη ζωή των ανθρώπων, και είπε ότι η λύση θα έρθει μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Ο κ. Καράογλου ερωτηθείς για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δεν δίνουν ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως η κυβέρνηση καταρρέει, καθώς, όπως είπε, ο λαός κατάλαβε τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν σταθερά. Πάντως τόνισε ότι για πρώτη φορά στην καταλληλότητα καταγράφεται προβάδισμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του εν ενεργεία πρωθυπουργού. Ο κ. Καράογλου παραδέχτηκε ότι όσοι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πάνε στη ΝΔ.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο η ΝΔ δεν είναι επιλογή των πολιτών, απάντησε ότι το κόμμα του έχει τεράστια ευθύνη και πρέπει να την αναλάβει.