Η Κατερίνα Καινούργιου, βγήκε στον «αέρα» του Open το πρωί της Παρασκευής για τελευταία φορά και υποδέχθηκε τους τηλεθεατές στην εκπομπή «Ευτυχείτε».

Στο «κλείσιμο» η παρουσιάστρια δεν έκρυψε την συγκίνηση της για την αυλαία της εκπομπής και το «κλείσιμο» ενός μεγάλου κεφαλαίου στη ζωή της.

Και μπορεί η Κατερίνα Καινούργιου να έκλεισε την πόρτα του Open πίσω και να ετοιμάζεται να βρει νέα επαγγελματική στέγη, αυτό όμως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού το συμβόλαιο της παρουσιάστριας με τον σταθμό είναι σε ισχύ για έναν ακόμα χρόνο άρα υπάρχουν και ρήτρες οι οποίες πρέπει να τηρηθούν.

«Το Open, δύο μήνες πριν λήξει το συμβόλαιό του με την παρουσιάστρια, στα πλαίσια του σχεδιασμού του προγράμματος για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν και αναγνωρίζοντας τη συμβολή της Κατερίνας Καινούργιου στη σημαντική αύξηση της τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη, ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας έως τον Ιούλιο του 2022» έγραφε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Open, τον Μάιο του 2020 οπότε και ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου της Κατερίνας Καινούργιου με το Open.

Από τότε όμως μέχρι τώρα, φαίνεται να δημιουργήθηκε χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές και το Open θα ακολουθήσει τη νομική οδό σε ότι αφορά την αποχώρηση της Κατερίνας Καινούργιου.

Σε ανακοίνωση του ο σταθμός ξεκαθαρίζει πως «θα ασκήσει κάθε νόμιμο και θεσμικό του δικαίωμα».

Συγκεκριμένα, το Open αναφέρει ότι: «Ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, θα ασκήσει δυναμικά κάθε νόμιμο και θεσμικό του δικαίωμα απέναντι σε όλους όσοι εφευρίσκουν και επικαλούνται αναληθείς ισχυρισμούς για να μην τιμήσουν τις δεσμεύσεις τους, καθώς και απέναντι σε όσους συμμετέχουν, υποκινούν και ανέχονται αθέμιτες και αντιεπαγγελματικές πρακτικές. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα απαντηθούν μέσω της νόμιμης οδού όσα ανυπόστατα αναφέρονται στο εν λόγω εξώδικο, ενώ ο σταθμός θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων του και της επαγγελματικής δεοντολογίας που πρέπει να τηρείται σε κάθε χώρο και, ιδίως, στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το OPEN, ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον τρίτο χρόνο της δυναμικής του λειτουργίας, συνεχίζει απρόσκοπτα, το σχεδιασμό της νέας τηλεοπτικής σεζόν με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή πλουραλιστικού και ποιοτικού προγράμματος στο τηλεοπτικό κοινό».