Η Patty Jenkins, σκηνοθέτης της ταινίας «Wonder Woman», ανέφερε πως είναι κάτι παραπάνω από απογοητευμένη που καμία γυναίκα δεν ήταν υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας φέτος.

«Τα παρατάω, τα παρατάω», είπε το Σάββατο η σκηνοθέτης της ταινίας «Wonder Woman» στο δείπνο πριν από την απονομή των βραβείων Charles Finch και Chanel στο Beverly Hills. «Το λέω αυτό, ακόμη και με όλη την πίεση που ασκούν για να υπάρχει διαφορετικότητα. Οι αριθμοί είναι απλά εξαιρετικά ανισόρροποι ως προς το ποιος ψηφίζει για αυτά τα πράγματα. Κατά κάποιο τρόπο σταμάτησα να δίνω σημασία σε αυτό. Θα χρειαστεί ακόμα πολύς δρόμος για να προχωρήσουμε. Θα χρειαστούν πολύ περισσότερα, για να δούμε πραγματικά πιο ποικίλα βραβεία. Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Όπως μεταδίδει το Variety, η Κλόι Ζάο, η οποία είχε κερδίσει το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας για την ταινία “Nomadland“, κάλεσε επίσης την Ακαδημία και τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν τη διαφορετικότητα των φύλων μεταξύ των υποψηφίων. «Υπάρχει σαφώς ένα πολύ μεγάλο κενό για τις γυναίκες σκηνοθέτες στη βιομηχανία μας», δήλωσε η Ζάο σε συνέντευξή της στο Variety.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Eternals» δήλωσε ότι στο Χόλιγουντ πρέπει να κάνει καλύτερη δουλειά στην αύξηση της προβολής των γυναικών που είναι υποψήφιες για βραβεία και στη χρηματοδότηση περισσότερων έργων με επικεφαλής γυναίκες. «Δεν το κάνουμε για τα βραβεία, αλλά αυτό βοηθάει στη μακροβιότητα της καριέρας», είπε.