Έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου έδειξε τα παιδιά που τρώνε ίδια γεύματα με τους γονείς τους είναι πολύ πιο πιθανό να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή, σε σχέση με άλλα που τρώνε διαφορετικά φαγητά.

Οι ερευνητές βασιζόμενοι σε στοιχεία από τη μελέτη Growing Up στη Σκωτία, διαπίστωσαν επίσης ότι το να τρώει ένα παιδί αντίστοιχα φαγητά με το γονιό είναι πολύ πιο σημαντικό από άλλες συνήθειες, όπως το να τρώει ένα κυρίως γεύμα μέσα στην ημέρα, να τρώει σε καθορισμένες ώρες, να τρώει στο καθιστικό ή το δωμάτιο κ.α.

Ακόμη από τη μελέτη φάνηκε ότι το πρώτο παιδί μίας οικογένειας έχει πολύ πιο υγιεινές συνήθειες διατροφής σε σχέση με το δεύτερο, το τρίτο κ.λ.π.

Επίσης, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το να προσφέρει ένας γονιός την επιλογή ενός διαφορετικού φαγητού στο παιδί (όταν δεν του αρέσει αυτό που ήδη υπάρχει) συνήθως οδηγεί στο να τρώει το παιδί μια πιο αρεστή σε αυτό αλλά λιγότερο υγιεινή επιλογή.

Το γεγονός αυτό αποτελεί άλλωστε και ένα θέμα στα εστιατόρια, όπου σερβίρετε παιδικό μενού, το οποίο ναι μεν είναι πιο αρεστό στο παιδί αλλά όχι και πιο υγιεινό.

Πηγή: neadiatrofis.gr