Υπό την αιγίδα της Β’ Παν/κής Παθολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου και της Αλβανικής Πρεσβείας ξεκινά άμεσα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας πρόγραμμα ενημέρωσης και δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη της Ηπατίτιδας Β’ στους Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν εξέταση από τη Β’ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών, με την επιστημονική συνεργασία του οποίου διεξάγεται το πρόγραμμα. Όλοι οι Αλβανοί πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας μπορούν να προσέλθουν από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2010 και από τη 1:00μμ έως τις 6:00μμ στο Νοσοκομείο για την αιμοληψία.

Για την ενημέρωση των Αλβανών πολιτών το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας προχωρεί άμεσα στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στην Αλβανική γλώσσα, στα οποία θα παρέχονται πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου αλλά και για την έγκυρη και γρήγορη διάγνωσή της. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Αλβανική πρεσβεία θα υπάρχει ατομική ενημέρωση των Αλβανών πολιτών μέσω ειδικής κάρτας για την ανάγκη πρόληψης και εξέτασης στο Ιπποκράτειο για την Ηπατίτιδα Β’.