Την ώρα που η Ελλάδα παραμένει ουραγός στη δωρεά οργάνων με μία συγκλονιστική ανάρτηση στα social media ο Δημήτρης Στρατούλης αφηγείται τη δική του ιστορία σε μία απόπειρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Ο κ. Στρατούλης που έχει υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση νεφρού μίλησε στο Open TV και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Βλεπάκη.

«Στα 39 μου, μου είπαν ότι είμαι στο τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας και είχα ένα με ενάμιση μήνα ζωής. Ευτυχώς η μητέρα μου, μου έδωσε με περισσή χαρά το ένα της νεφρό. Ήταν πραγματικό δώρο ζωής» ανέφερε αρχικά. «Μία άλλη μάνα που μετέτρεψε το χαμό της κόρης της σε ελπίδα ζωής, μου έδωσε το νεφρό» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης είπε ότι «είναι μία δραματική εμπειρία γιατί τρεις φορές την εβδομάδα είσαι επί τέσσερις ώρες στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης. Εάν δεν πας δύο μέρες δεν θα επιβιώσεις» συμπλήρωσε. Παράλληλα έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά τους. «Να μάχονται μέχρι να νικήσουν» τόνισε ακόμη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.