Αν είσαι και εσύ νέος επιστήμονας έως 29 ετών και ψάχνεις για μία επαγγελματική ευκαιρία, έτσι ώστε να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, τότε δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στον 6ο κύκλο του Start Your Journey της DEMO. Οι δηλώσεις των αιτήσεων έχουν ξεκινήσει και θα τρέχουν μέχρι 31 Οκτωβρίου 2023.

Το Start Your Journey στοχεύει να υποστηρίξει νέους επιστήμονες ηλικίας έως 29 ετών στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε τελειόφοιτους και πτυχιούχους πανεπιστημίων σε ειδικότητες όπως η Χημεία, η Βιολογία, η Φαρμακευτική, οι Χημικοί Μηχανικοί, οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί και οι Μηχανικοί Αυτοματισμού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις υποτροφίες με χρηματική ενίσχυση έως €2.000 ανά ειδικότητα για υποψήφιους που έχουν προγραμματίσει μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για την εξειδίκευσή τους σε πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Επίσης, παρέχει τρεις θέσεις πρακτικής άσκησης ανά ειδικότητα, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους επιστήμονες να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να εξελιχθούν επιστημονικά και επαγγελματικά.

Το πρόγραμμα Start Your Journey δημιουργήθηκε από την DEMO με στόχο να ενισχύσει νέους και νέες επιστήμονες έως 29 ετών στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας της εταιρείας για την προαγωγή της επιστήμης, την ενίσχυση του φαρμακευτικού κλάδου και τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους στην Ελλάδα. 

Πάνω από 1.800 νέοι επιστήμονες έχουν επωφεληθεί έως τώρα με το 61% των ασκούμενων να συνεχίζει να εργάζεται στην εταιρεία μετά το πέρας της πρακτικής τους άσκησης.

Αν πληροίς τις προϋποθέσεις και σε ενδιαφέρει να ξεκινήσεις την καριέρα σου μπορείς να υποβάλλεις την υποψηφιότητά σου στο ειδικό τμήμα της σελίδας careers.demo.gr και μπορείς να κάνεις αίτηση ταυτόχρονα για Πρακτική Άσκηση και Υποτροφία.