Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος New York College, υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και την επίσημη υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνει Ημερίδα.

Το θέμα είναι «Ο Ρόλος των Θρησκειών στις Γεωπολιτικές Εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο», την Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών (Ακαδημίας 1, Αθήνα).

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά επίκαιρο και φλέγον ζήτημα, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας στο σύνολό της.

Οι ομιλητές, καθώς και οι τίτλοι των εισηγήσεών τους είναι:

  • Γρηγόρης Τσάλτας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, τ. Πρύτανης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Ο Ρόλος του Χριστιανισμού στην εδραίωση των βασικών πυλώνων της Αειφορίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής»
  • Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης, Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Θρησκεία και Πολιτική στον Δυτικό και τον Ισλαμικό κόσμο»
  • Γεράσιμος Καραμπελιάς, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Ισλαμικός Φονταμενταλισμός στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη κατά τη μετα-Ψυχροπολεμική περίοδο»
  • π. Αρίσταρχος Γκρέκας, Αρχιμανδρίτης, Διεθνολόγος, Διδάκτωρ Θεολογίας, «Η κατανόηση του ρόλου της Θρησκείας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο στη σύγχρονη πραγματικότητα»

Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από το δημοσιογράφο, Μανώλη Κωστίδη.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η Αυτού Μακαριότητα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Κ.κ. Ιερώνυμος Β’, ο κ. Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος Ένωσης Κεντρώων, ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ο βουλευτής και τ. υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, επικεφαλής Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.