Καταξιωμένοι bartenders της Γαλλίας και της Νορβηγίας συναντήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens στο πρώτο Great Sunday Club και δημιούργησαν μοναδικά cocktails με βάση το O/PURIST και με υλικά από τον κήπο του ξενοδοχείου δημιουργώντας μια μοναδική «garden to glass” εμπειρία.

Himkok & O-Purist

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη βραδιά είχε το O/PURIST που χρησιμοποιήθηκε στα cocktails που δημιούργησαν οι bartenders του Himkok bar. Το Himkok bar, από την Νορβηγία, βρίσκεται στην  43η θέση στα καλύτερα bar του κόσμου και είναι αναγνωρισμένο για τις sustainable πρακτικές που ακολουθεί.
Το Himkok προσέφερε 2 πρωτότυπες συνταγές με O/Purist, το Pine/Furu –μια αρωματική σύναξη O-Purist, πευκοβελόνας, δεντρολίβανου και το Sage με φασκόμηλο και σόδα.

Το όνομα O/PURIST είναι αναγραμματισμός της λέξης τσίπουρο, δηλαδή το τσίπουρο αλλιώς, επαναπροσδιορισμένο, new era tsipouro.

Πρόκειται για το project 10 κορυφαίων Ελλήνων Bartenders που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα εκλεπτυσμένο ελληνικό καινοτόμο απόσταγμα που αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία εξαιρετικών cocktails.

Το  O/PURIST είναι ένα sustainable spirit αφού παράγεται από απόσταξη των στεμφύλων σταφυλής, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα μέρη του σταφυλιού που δε χρησιμοποιούνται στην οινοποίηση. Το συγκεκριμένο  απόσταγμα περιορίζει το ενεργειακό του αποτύπωμα αφού παράγει μέρος της ενέργειας που καταναλώνει καθώς τα υποπαράγωγα των αποστάξεων χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιοαερίου στην ειδική μονάδα Επίλεκτος αλλά και τη δημιουργία βιολογικών λιπασμάτων.

Όλα τα bars που συμμετείχαν στο πρώτο Great Sunday Club της Αθηναϊκής ριβιέρας φημίζονται για το sustainable χαρακτήρα τους και για την προώθηση των sustainable spirits.