Το μεσημέρι της Παρασκευής (21/04) ξεκίνησε να «σφυροκοπά» την Αττική νέα κακοκαιρία. Εκτός όμως από το Λεκανοπέδιο της Αττικής, τα φαινόμενα αναμένονται να «επισκεφθούν» την νότια Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη.

Κατά τις απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά της χώρας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 21 με 22 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Αναλυτικά ο καιρός της Παρασκευής (20/04)

Στην Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 21 με 22 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Σχεδόν αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη νότια Πελοπόννησο νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του ανατολικού Aιγαίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.