Οι θυελλώδεις νοτιάδες και οι βροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο, σύμφωνα με τον προγνώστη Σάκη Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου σχεδόν σε όλη τη Δυτική Ελλάδα οι βροχές θα είναι ισχυρές, θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και την Ήπειρο σε μεγάλα υψόμετρα. Άστατος, με τοπικές βροχές θα είναι ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα με εξαίρεση τον Έβρο, τα ανατολικά νησιά και την Κρήτη.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, η κακοκαιρία θα επεκταθεί και ανατολικότερα με περισσότερες βροχοπτώσεις. Χιόνια θα πέσουν το απόγευμα σε λίγο χαμηλότερα υψόμετρα. Το βράδυ τα περισσότερα και πιο έντονα φαινόμενα εντοπίζονται στα βόρεια ανατολικά. Στα δυτικά αν και θα υπάρξουν ανοίγματα του καιρού μέχρι το βράδυ θα εξακολουθήσει να βρέχει.

Πάρα πολύ ενισχυμένοι θα είναι οι νοτιάδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας στα 8, 9 ίσως και 10 Μποφόρ και ο έμπειρος προγνώστης συνιστά να μην παρκάρουμε κάτω από δέντρα και να προσέχουμε τα αιωρούμενα αντικείμενα.

Στην Αττική θα πνέει σφοδρός νοτιάς, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 Μποφόρ, με βροχές που θα ενταθούν από το μεσημέρι του Σαββάτου και έπειτα.

Βελτιωμένος ο καιρός από την Κυριακή με μεγαλύτερη ηλιοφάνεια τη Δευτέρα ενώ από την Τρίτη θα πέσει η θερμοκρασία.