Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα τη Δυτική Ελλάδα, η οποία εδώ και μέρες δέχεται μεγάλο όγκο βροχών.

Οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας έλαβαν πριν από λίγα λεπτά μήνυμα του 112. Σε αυτό γίνεται προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή και συνιστά στους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή μπορεί να πλημμυρίσουν.

Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε Σαρωνικό και Νότιο Ευβοϊκό – Το ύψος των κυμάτων θα φτάσει τα 5 με 6 μέτρα

Το «σκληρό» πρόσωπό του αναμένεται να δείξει τις επόμενες ώρες ο καιρός. Οι άνεμοι που θα φέρουν κύματα έως και 6 μέτρα θα πνέουν το Σάββατο στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό. Σύμφωνα με το meteo.gr η βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανέμων θα ξεκινήσει από αύριο (Παρασκευή 10/12) το βράδυ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 11/12, στην Αττική θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ ενώ στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα κυμαίνονται από 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Οι θυελλώδεις άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών κυμάτων. Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το σημαντικό ύψος κύματος αναμένεται να φτάσει τα 5 έως 6 μέτρα στον Σαρωνικό και τα 4 έως 5 μέτρα στον Νότιο Ευβοϊκό.