Με την «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αναμένεται στις 18:00 να ανακοινώσει νέα πιο αυστηρά μέτρα.

Η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐας, Χαλκίδα ανησυχούν τους ειδικούς, οι οποίοι θα δώσουν την τελική εισήγηση για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έχει «κλειδώσει» για την Αττική, αλλά το μέτρο θα ισχύσει μόνο τα Σαββατοκύριακα με αρχή από αύριο (6/2).

Παράλληλα, φαίνεται πως το click in shop θα καταργηθεί, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και για το click away.

Την ίδια ώρα και η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο» και αυτό σημαίνει πως θα εφαρμοστούν μέτρα ανάλογα με εκείνα της Αττικής.

Όσον αφορά την Αχαΐα το σενάριο για ολικό lockdown φαντάζει πολύ πιθανό, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού είναι πιθανό η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 να ισχύει και για τις καθημερινές. Ταυτόχρονα, στην περιοχή θα κλείσει και το λιανεμπόριο

Ανησυχία στους ειδικούς υπάρχει και για την Χαλκίδα, η οποία ενδεχομένως να μπει σε καθεστώς όπως εκείνο της Αχαΐας.

Όλες οι αποφάσεις ωστόσο θα ανακοινωθούν στις 18:00 από την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά, έπειτα από τις τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.